Skocz do zawartości
  • 0

Niemieckie oficerskie pudełko do oświetlania?

muslim

Pytanie

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Raczej ogólnego. Moja znajomość niemieckiego ogranicza się do podstawowych zwrotów takich jak hende hoch:), ale w tekście na podanej przeze mnie stronce jest coś o fotoamatorach.Może to jakaś kieszonkowa lampa błyskowa albo cóś?
Napisano
Może ktoś przeczyta tekst i napisze do czego to służyło, bo nie wiem czy dobrze gdybam - czy to służyło do robienia oświetlenia np. do robienia zdjęć w nocy?
Napisano
jest to instrukcja obsługi" starej lampy błyskowej.Kiedys podczas robienia zdjęć takie ustrojstwo zastępowało dzisiejsza lampe błyskowa.tabela pokazuje odległosci fotografowanego obiektu i adekwatny czas spalania magnezji.poniższa informacja podaje np długość tasmy magnezyjnej?która należy wysunąć z rolki aby osiągnąc spodziewany czas palenia lampy.Podany jest przykład:3cm czas spalania 1 sek.dla początkujących zaleca się 10cm
Napisano

I tak wygląda w środku. Ten materiał na rolce jest wykonany z cienkiej blachy i po zapaleniu pali się niewiarygodnie jasnym światłem

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie