Marcin Legnica Napisano 16 Marzec 2011 Autor Share Napisano 16 Marzec 2011 Przed godziną wracając z pracy usłyszałem w radio wypowiedź Dyrektora Muzeum w Drzonowie (Lubuskie), że jest ono w bardzo trudnej sytuacji materialnej i jego dalszy byt jest zagrożony, w bieżącym roku rezygnuje z udziału w Nocy Muzeów. Wg. informacji Pana Dyrektora w ubiegłą niedzielę muzeum odwiedziło około 100 osób, z tego połowa na darmowe bilety rodzinne. Myślę, że jest to bardzo ważna informacja dla wszystkich sympatyków militariów. Muzeum w Drzonowie ma bardzo ciekawą kolekcję zbiorów i szkoda, żeby ta kolekcja się rozpłynęła, zwłaszcza za granicę. Pozdrawiam Marcin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 Dziwne....Ja znam wersję, że do Nocy dokłada się starostwo a nie dokładają się władze Z. Góry. I dlatego ( poza ogólną, po części umowną, mizerią finansową muzealnictwa ) nie odbędzie się Noc.PS A czego od nas oczekujesz?PS część 2- właśnie znalazłem informację, że Noc kosztuje Drzonów c.a. 46 tys złotych. Sam nie wiem, czy to dużo czy mało.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 16:08 16-03-2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansdekawka Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 A ja bywam w Drzonowie na Nocy"i jestem zaszokowany kwotą, którą podajesz Yeti.Co tam tyle kosztuje podczas tej Nocy" ???????????46 tysięcy???? śmiech na sali,za te pieniądze powinna byc tam wykonana potężna impreza.Moim zdaniem, albo ta kwota nie zgadza się z rzeczywistością,albo jej większośc rozpływa się we mgle i nie trafia na organizację imprezy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 17 Marzec 2011 Share Napisano 17 Marzec 2011 Hans- kwota pada w znalezionym na szybkom, w sieci oczywiście, wywiadzie z dyrektorem muzeum. Nie wiem, czy wywiad był autoryzowany, ale zawsze można się do samorządu z pytaniem zgłosić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.