ZeWschOdu Napisano 12 Marzec 2011 Autor Napisano 12 Marzec 2011 Prosze o id tej monety material prawdopodobnie miedz..
tyfus Napisano 12 Marzec 2011 Napisano 12 Marzec 2011 moneta, to kiedyś była ... ktoś jej zeszlifował boki i może na coś chciał przerobić ...patrząc na orzełka - bo tylko on jest w miarę widoczny - to taki jakiś też boratynkowaty, ale to tylko wrażenie, może się mylę.
tyfus Napisano 12 Marzec 2011 Napisano 12 Marzec 2011 gdzie tam łezka ... złudne wrażenie z trzeciej foty. Popatrz na dwa pierwsze zdjęcia, lub porównaj z innymi łezkami. Zresztą nawet nie ma co porównywać ...
ZeWschOdu Napisano 12 Marzec 2011 Autor Napisano 12 Marzec 2011 Po chwili zastanowienia myślę ze tyfus ma racje.. to fals boratynki lub kiedyś normalna boratynka, ale ktoś ją zeszlifował;] ale zainteresowala mnie bo po wydobyciu myślałem, że to zwykły kawałek blaszki hehe
ZeWschOdu Napisano 12 Marzec 2011 Autor Napisano 12 Marzec 2011 Proszę jeszcze o id tej monetki.widac napis 1/2 grossus, monetka cala oblepiona i niewiem czym to usunac w oliwce lezala i raczej nic niezeszło
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.