Skocz do zawartości

w czym transportować proxime ?

STYCHU3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Pomysłowo Tomasz :) Tylko uważaj jak będziesz miał ochotę na piwo i zajdziesz do jakiegoś baru, nie uwierzą Ci na słowo że masz w tym pokrowcu tylko wykrywacz..:)
Napisano

Witam. Propozycje kolegów OK ale może coś z iższej półki". Ja noszę w takim pokrowcu swoją proxime i bez problemów się mieści (rozłożona). Torba ma kształt gruszki, wymiar 87x40cm a cena 35 zł. Z tego co wiem są też większe ale na proximę rozłożoną starczy ten model. Niestety nie mogę podać linku bo aukcja w toku ale bez problemów znajdziesz na alle... jako pokrowiec na wykrywacz metalu. Zdjęcie pochodzi z aukcji. Pozdrawiam. J"

Napisano

60zł na allegro. Do pokrowca 155cm włazi prawie idealnie na długość T2 + saperka. Wszystko bez składania, gotowe do pracy. Do tego kieszonka na snajperkę, rękawiczki i inne badziewie. Można wozić na plecach.

Ideałem byłby dla mnie 130cm. Wtedy wykrywka włazi z wsuniętą jedynie sztycą, bez rozpinania elementów.

Napisano

Ja pakuje w plecak wz. 89 Puma
Tani wytrzymały Proxima włazi bez problemu
Saperka też wejdzie tylko ostrze trzeba czymś owinąc co by nie
niszczyło sprzętu .

Napisano
http://allegro.pl/pokrowiec-na-snowboard-producent-155cm-i1406406232.html
155cm jest sprzedawany bez nadruków. Cały czarny.
Wewnątrz są 2 paski na rzepy do mocowania deski". Jeden z rzepów użyłem do mocowania kabury na saperkę (ma szlufki na pasek).
T2 wchodzi bardzo ładnie ale środek pokrowca jest trochę zbyt luźny. Dlatego wyłożyłem całość starą karimatą. Jest bardziej miękko, nie trzeba się tak szczypać przy wkładaniu do fury i całość uzyskała fajną sztywność. Można zgnieść a jednocześnie nie marszczy się jak psia d.
Dodatkowo pas karimaty oddziela saperkę od wykrywki.
Napisano
Jeszcze jedno. Warto przetestować pokrowce na wędki. 2-3 komory. Praktycznie każdy rozmiar. Wystarczy w google images wpisać pokrowiec xx cm.

http://allegro.pl/show_item.php?item=1391512526
W jedną komorę wykrywkę, w drugą cewka ze sztycą, w trzecią saperka i w pole.

Niestety wymaga rozkładania wykrywki. A to już przerabiałem.

Wiosna pokaże czy to był dobry wybór.
  • 3 years later...
Napisano
ten plecak wz89 puma jest jednokomorowy??
wcześniej chodziłem z ace250 mieścił się w kostce...
teraz szukam czegoś większego i szczelniejszego jeśli chodzi o zamknięcie...
najlepiej min 2 komory

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie