max77 Posted March 7, 2011 Author Share Posted March 7, 2011 Nie wiem czy był już taki wątek więc rozpoczynam. Chodzi o poligon, plac ćwiczeń 2pal i 4ppl w Niwkach Daleszyckich. Czy ktoś tam kopał i co tam wychodzi bo powinny wyjść jakieś fanty z 1863 i przedwojenne i wojenne.Pochwalcie się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
max77 Posted March 9, 2011 Author Share Posted March 9, 2011 Cicho sza nikt nić tam nie znalazł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziarnoo Posted March 9, 2011 Share Posted March 9, 2011 a po co chcesz kopac na poligonie, chcesz zeby ci raczki urwalo? nic ciekawego nie znajdziesz, jest wiele ciekawszych miejsc gdzie mozmna pokopac i znalezc naprawde cos fajnego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Salamandra Posted March 9, 2011 Share Posted March 9, 2011 No to zgasiłeś kolegę i jego nocne sny o skrzynkach bagnetów II wojennych i powstańczych kosach....:) hihihi Link to comment Share on other sites More sharing options...
cairo1 Posted March 10, 2011 Share Posted March 10, 2011 Max 77, widzisz mieszkalem wiele lat o rzut beretem i nie wiedzialem ze tam byl poligon, mozesz cos wiecej? tutaj lub na @? Link to comment Share on other sites More sharing options...
max77 Posted March 10, 2011 Author Share Posted March 10, 2011 ziarnoo a to tobie się pewnie marzy wykopanie skrzynki z parabelkami. Ja jestem zadowolony jak wyjdą z ziemi polskie mauzery . Jeszcze 15 lat temu z pierwszej lepszej wioski w kieleckim wywoziło się fanty busami albo ciężarówkami a dziś zostało to co zostało. A pytam o poligon w Niwkach bo wśród znajomych kopaczy nikt sobie nim głowy nie zawraca a przecież przez kilka lat zgrywały się tam 2pal i 4ppl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
max77 Posted March 10, 2011 Author Share Posted March 10, 2011 A powstańcze kosy mam dwie wykopane pod małogoszczem to mi wystarczy . Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjar_1 Posted March 11, 2011 Share Posted March 11, 2011 Byłem kilka razy - standardowe polskie pierdółki poligonowe - guziki, łuski karabinowe, łódki, pojedyncze monetki z II RP.Z 1863 r. i okupacyjnych - zero. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.