szyszkastona Napisano 7 Marzec 2011 Autor Napisano 7 Marzec 2011 Czy dominator jest wart swej ceny jestem juz zdecydowany ale zostal jeszcze cien watpliwosci prosze o pomoc bo kusi mnie tez Agro
Opus Dei Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 Nie mówię, że Armand jest bee, ale zdecydowanie bardziej przemawia za mną Argo :). Rutus sprawdzony i ogólnie polecany sprzęt.Pozdrawiam!
Reiner Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 ja bym zdecydowanie polecił Argo jak kolega Opus Dei . Pozdrawiam
dariusz.01 Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 Ja też napiszę podobnie jak Koledzy;że nie mogę nic złego powiedzieć o Argo. Sprzęt sprawdzony i pozytywnie oceniany na forum.Jednak ja zdecydowałem się na Dominatora 2 od Armanda.To moja decyzja i Ty też musisz podjąć swoją wg. swoich kryteriów.pozdrawiam,darek
sid30 Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 A gdzie Argo koledzy tak sprawdzali, skoro dopiero co do sprzedaży wszedł ??
jacho Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 Sprawdzony to on będzie za parę miesięcy. Narazie to taka proxima ze ściszonym dźwiękiem. 2 filmiki na YT od producenta to żaden wyznacznik jakości. Z niecierpliwością czekam na coś konkretniejszego.
Opus Dei Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 Kolegom chodziło pewnie o to, że sprawdzony w sensie, że ogólnie Rutus, a nie ściśle jako Argo :), ale fakt poczekać trochę jeszczę trzeba.
Rebeliant Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 Posiadam Argo od miesiąca, już kilka wypadów zaliczonych, ogólnie wypada dobrze. Wzbudza się na statyku przy większej czułości, ale to normalne, w terenach gdzie mieszkam ciężko chodzić na największej. Militarkę kosi, jak głupi, lecz nie na to się nastawiałem, na monetki wyskoczę wiosną, z mniejszą sondą. Czasami zadziwia, jakiś maleńki zardzewiały drucik z pół metra chwyta. Co do Dominatora sam się zastanawiałem, lecz marketing Pana Rutusa mnie przekonał. Czy żałuję? Nie wiem, gdyż na Dominatorze nie biegałem, z chęcią poznał bym i inny sprzęt. Jak jest ktoś z okolic Międzyrzecza, to możemy się umówić na wspólne testy.
jacho Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 Maleńki, zardzewiały drucik z 0,5 metra powiadasz. No to Panie Rutus, chylę czoła. Ktoś chce T2LTD za Argo? Dopłacę.
SHarky Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 WitamObydwaj Panowie dobrą robotę wykonują aczkolwiek osobiście postawiłbym na Argo.Choćby ze względu na Disc wybiórczą czy tryb jednoczesny. Argo zapewne jest nasycony elektroniką w porównaniu z Proximą <więc jest jej sporo:)> i za tą właśnie elektronikę zapłacimy nieco więcej - wystarczy zapoznać się z filmem z wycieczką po menu w Argo,Dominator2 łączy w sobie prostotę i zaawansowane przydatne fumkcje.a jeżeli wybór pod względem ceny to zdecydowanie Argo.Wybrać pozostaje więc wg gustu :)pzdr
Brzęczyszczykiewicz Napisano 8 Marzec 2011 Napisano 8 Marzec 2011 Drucik z pół metra", zapewne nasycony elektroniką" :) Czy w Polsce na wiosnę rozwinął się jakiś nowy rodzaj pleśni - halucynogennej? :)))
Rebeliant Napisano 8 Marzec 2011 Napisano 8 Marzec 2011 Hehe, spodobała mi się budująca krytyka, fachowców". To moje pierwsza wykrywka, więc mogę być dla poniektórych mało wiarygodny. Nie jestem również przedstawicielem producenta i nie mam zamiaru chwalić sprzętu, którego używam. Jak czułość podkręcę na maxa, o ile się daje w danym terenie, to łapie z naprawdę dużych głębokości. Lecz nie o głębokości chodzi, a o ciekawa fanty, których póki co brakuje, w tych wyczesanych terenach.
jacho Napisano 8 Marzec 2011 Napisano 8 Marzec 2011 Kurde, ludziska, czy wam obca jest ironia, pytanie retoryczne i inne środki stylistyczne?Z tą zamianą na T2LTD to był żart. Jak będę chciał Argo to przecież sam mogę sobie kupić. Proszę nie słać w tej sprawie zapytań. Dziękuję.Grrrr.
SHarky Napisano 8 Marzec 2011 Napisano 8 Marzec 2011 Jaka by opinia nie byłą to zawsze jest jakieś,,ale,, tzw. wszystkowiedzących fachowców (pojedyncze przypadki).(do Brzęczyszczykiewicz)Jeżeli Argo nie jest nasycony elektroniką to proszę go porównać choćby z ,,Anticusem'' ,,Explorer`em'' czy choćby z samą PROximą... Faktycznie, fanów rzekomo wspomnianej pleśni nie brakuje :)Zamiast pomóc uczciwie użytkownikowi w wyborze to zaczyna się popularny na forach teleturniej pt. ,,czepiam się i filozofuje''.
dariusz.01 Napisano 8 Marzec 2011 Napisano 8 Marzec 2011 SHarky masz rację... nic dodać nic ująć.pozdrawiam,darek
Brzęczyszczykiewicz Napisano 8 Marzec 2011 Napisano 8 Marzec 2011 Szarki, mylisz elektronikę (sprzęt) z funkcjami menu (oprogramowanie). Sam Rutus kiedyś pisał, że w Argo (jeszcze nazwa nie była znana) nie ma szaleństw w układzie, czyli dużych zmian w stosunku do poprzedniego modelu. I ja mu wierzę, bo dlaczego nie? :)O jakim Explorerze piszesz? Chyba nie o minelabie?Używasz, na szczęście, słowa zapewne", a więc nie wiesz. I masz pretensje o to, ze ktoś sugeruje, że się mylisz? :)P.S.W wykrywaczach jak w innych urządzeniach bierze się pieniądze nie tylko za ilość ale też za jakość. Argo nie musi być bardziej skomplikowany, może być nawet prostszy. Ale jeśli lepiej działa, to jest droższy. A menu można skomplikować dowolnie i dodać mnóstwo funkcji. O znaczeniu dużym, małym lub żadnym.
jacho Napisano 8 Marzec 2011 Napisano 8 Marzec 2011 SHarky.Jeśli ktoś mówi osobie która poszukuje wykrywki dla siebie, że Argo ciągnie druciki z pół metra to najzwyczajniej w świecie wprowadza tą osobę w błąd. Ty to nazywasz uczciwą pomocą? Ja to nazywam wprowadzaniem w błąd mogącym w konsekwencji wpłynąć na wybór wykrywki i sporym niesmakiem po pierwszych testach.
SHarky Napisano 8 Marzec 2011 Napisano 8 Marzec 2011 <do Brzęczyszczykiewicz>Wspomniana wykrywka to Armand Explorer - przepraszam za niedomówienie. By przekonać się iż Argo posiada bardzo zaawansowane oprogramowanie, proszę obejrzeć film instruktażowy a potem porónać ze wspomnianymi ,,piszczałkami,, czy tytułowym Dominatorze 2 którego zapewne szczęśliwym posiadaczem jest Darek. Jeżeli dla pana taka ilość opcji nie stanowi kompletnie żadnego problemu w opanowaniu tzn iż jest Pan zaawansowanym użytkownikiem a w tej sytuacji z Pana strony powinna pojawić się w tym dziale SENSOWNA opinia, porada nie dla mnie a dla użytkownika szyszkastona, który zadał pytanie, a tokowej nie zobczył.<do jacho>Czy to ja napisałem o tym pożal się Boże ,,druciku''? Każdy odpowiada za to co pisze a szczególnie w sytuacji gdzie użytkownikowi należy pomóc, w żaden sposób NIE POPIERAM tej wypowiedzi, o ile nie była to przenośnia ogromu jakim jest zasięg choć użytkownik z początku nie wspomniał o tym...
dariusz.01 Napisano 8 Marzec 2011 Napisano 8 Marzec 2011 Koledzy, myślę że odpowiedz Shark-ego nie dotyczyła tekstu o drucikach,lecz udzielania pomocy w wyborze wykrywacza -uczciwej oceny sprzętu.Mój wcześniejszy tekst też nie dotyczył konkretnie Argo, lecz ogólnie Rutusa - trochę to zle napisałem, sorki.Ja też jestem poszukującym wykrywki dla siebie(i tu powtórze się- zdecydowałem się na Armanda) i napewno nie mogę tu uchodzić za eksperta, ale jak już Dominator-2 będzie w moim posiadaniu napewno nie będę go zachwalał jak na to nie zasłuży.Jeśli natomiast będzie spełniał moje oczekiwania- to dlaczego o tym nie powiedzieć innym ...poszukującym.Tak rozumiem pomoc kolegom -jeśli o to proszą.Przecież każdy podejmuje decyzję samodzielnie?Oczywiście podawanie fałszywych danych nie jest fair- i nie można tego pochwalać!... a tak z innej beczki- przecież zwykłą ukf-ką też można mieć dalekie łączności... Wiem,wiem to nie to samo - i nie jestem ekspertem- ale mam nadzieję,że się podszkolę - jeśli wystarczy mi wytrwałości i wyrozumiałości kolegów poszukiwaczy.pozdrawiam,darek
dariusz.01 Napisano 8 Marzec 2011 Napisano 8 Marzec 2011 Dla SHark-ego,po Dominatora 2. jadę w marcu br,ale czuję się już jakbym go miał.pozdrawiam,darek
SHarky Napisano 8 Marzec 2011 Napisano 8 Marzec 2011 Przepraszam myślałem że już posiadasz A. Dominatora 2 więc sorki za błąd by nie było znów czepiania się:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.