Skocz do zawartości

Agro czy Dominator 2 ?

szyszkastona

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nie mówię, że Armand jest bee, ale zdecydowanie bardziej przemawia za mną Argo :). Rutus sprawdzony i ogólnie polecany sprzęt.

Pozdrawiam!
Napisano
Ja też napiszę podobnie jak Koledzy;że nie mogę nic złego powiedzieć o Argo. Sprzęt sprawdzony i pozytywnie oceniany na forum.
Jednak ja zdecydowałem się na Dominatora 2 od Armanda.
To moja decyzja i Ty też musisz podjąć swoją wg. swoich kryteriów.
pozdrawiam,
darek
Napisano
Sprawdzony to on będzie za parę miesięcy. Narazie to taka proxima ze ściszonym dźwiękiem. 2 filmiki na YT od producenta to żaden wyznacznik jakości. Z niecierpliwością czekam na coś konkretniejszego.
Napisano
Kolegom chodziło pewnie o to, że sprawdzony w sensie, że ogólnie Rutus, a nie ściśle jako Argo :), ale fakt poczekać trochę jeszczę trzeba.
Napisano
Posiadam Argo od miesiąca, już kilka wypadów zaliczonych, ogólnie wypada dobrze. Wzbudza się na statyku przy większej czułości, ale to normalne, w terenach gdzie mieszkam ciężko chodzić na największej. Militarkę kosi, jak głupi, lecz nie na to się nastawiałem, na monetki wyskoczę wiosną, z mniejszą sondą. Czasami zadziwia, jakiś maleńki zardzewiały drucik z pół metra chwyta. Co do Dominatora sam się zastanawiałem, lecz marketing Pana Rutusa mnie przekonał. Czy żałuję? Nie wiem, gdyż na Dominatorze nie biegałem, z chęcią poznał bym i inny sprzęt. Jak jest ktoś z okolic Międzyrzecza, to możemy się umówić na wspólne testy.
Napisano
Maleńki, zardzewiały drucik z 0,5 metra powiadasz. No to Panie Rutus, chylę czoła. Ktoś chce T2LTD za Argo? Dopłacę.
Napisano
Witam
Obydwaj Panowie dobrą robotę wykonują aczkolwiek osobiście postawiłbym na Argo.
Choćby ze względu na Disc wybiórczą czy tryb jednoczesny. Argo zapewne jest nasycony elektroniką w porównaniu z Proximą <więc jest jej sporo:)> i za tą właśnie elektronikę zapłacimy nieco więcej - wystarczy zapoznać się z filmem z wycieczką po menu w Argo,
Dominator2 łączy w sobie prostotę i zaawansowane przydatne fumkcje.
a jeżeli wybór pod względem ceny to zdecydowanie Argo.
Wybrać pozostaje więc wg gustu :)
pzdr
Napisano
Hehe, spodobała mi się budująca krytyka, fachowców". To moje pierwsza wykrywka, więc mogę być dla poniektórych mało wiarygodny. Nie jestem również przedstawicielem producenta i nie mam zamiaru chwalić sprzętu, którego używam.
Jak czułość podkręcę na maxa, o ile się daje w danym terenie, to łapie z naprawdę dużych głębokości. Lecz nie o głębokości chodzi, a o ciekawa fanty, których póki co brakuje, w tych wyczesanych terenach.
Napisano
Kurde, ludziska, czy wam obca jest ironia, pytanie retoryczne i inne środki stylistyczne?
Z tą zamianą na T2LTD to był żart. Jak będę chciał Argo to przecież sam mogę sobie kupić. Proszę nie słać w tej sprawie zapytań. Dziękuję.
Grrrr.
Napisano
Jaka by opinia nie byłą to zawsze jest jakieś,,ale,, tzw. wszystkowiedzących fachowców (pojedyncze przypadki).
(do Brzęczyszczykiewicz)
Jeżeli Argo nie jest nasycony elektroniką to proszę go porównać choćby z ,,Anticusem'' ,,Explorer`em'' czy choćby z samą PROximą... Faktycznie, fanów rzekomo wspomnianej pleśni nie brakuje :)

Zamiast pomóc uczciwie użytkownikowi w wyborze to zaczyna się popularny na forach teleturniej pt. ,,czepiam się i filozofuje''.
Napisano
Szarki, mylisz elektronikę (sprzęt) z funkcjami menu (oprogramowanie). Sam Rutus kiedyś pisał, że w Argo (jeszcze nazwa nie była znana) nie ma szaleństw w układzie, czyli dużych zmian w stosunku do poprzedniego modelu. I ja mu wierzę, bo dlaczego nie? :)

O jakim Explorerze piszesz? Chyba nie o minelabie?

Używasz, na szczęście, słowa zapewne", a więc nie wiesz. I masz pretensje o to, ze ktoś sugeruje, że się mylisz? :)

P.S.
W wykrywaczach jak w innych urządzeniach bierze się pieniądze nie tylko za ilość ale też za jakość. Argo nie musi być bardziej skomplikowany, może być nawet prostszy. Ale jeśli lepiej działa, to jest droższy. A menu można skomplikować dowolnie i dodać mnóstwo funkcji. O znaczeniu dużym, małym lub żadnym.
Napisano
SHarky.
Jeśli ktoś mówi osobie która poszukuje wykrywki dla siebie, że Argo ciągnie druciki z pół metra to najzwyczajniej w świecie wprowadza tą osobę w błąd. Ty to nazywasz uczciwą pomocą? Ja to nazywam wprowadzaniem w błąd mogącym w konsekwencji wpłynąć na wybór wykrywki i sporym niesmakiem po pierwszych testach.
Napisano
<do Brzęczyszczykiewicz>
Wspomniana wykrywka to Armand Explorer - przepraszam za niedomówienie. By przekonać się iż Argo posiada bardzo zaawansowane
oprogramowanie, proszę obejrzeć film instruktażowy a potem porónać ze wspomnianymi ,,piszczałkami,, czy tytułowym Dominatorze 2 którego zapewne szczęśliwym posiadaczem jest Darek. Jeżeli dla pana taka ilość opcji nie stanowi kompletnie żadnego problemu w opanowaniu tzn iż jest Pan zaawansowanym użytkownikiem a w tej sytuacji z Pana strony powinna pojawić się w tym dziale SENSOWNA opinia, porada nie dla mnie a dla użytkownika szyszkastona, który zadał pytanie, a tokowej nie zobczył.
<do jacho>
Czy to ja napisałem o tym pożal się Boże ,,druciku''? Każdy odpowiada za to co pisze a szczególnie w sytuacji gdzie użytkownikowi należy pomóc, w żaden sposób NIE POPIERAM tej wypowiedzi, o ile nie była to przenośnia ogromu jakim jest zasięg choć użytkownik z początku nie wspomniał o tym...
Napisano
Koledzy, myślę że odpowiedz Shark-ego nie dotyczyła tekstu o drucikach,lecz udzielania pomocy w wyborze wykrywacza -uczciwej oceny sprzętu.
Mój wcześniejszy tekst też nie dotyczył konkretnie Argo, lecz ogólnie Rutusa - trochę to zle napisałem, sorki.
Ja też jestem poszukującym wykrywki dla siebie(i tu powtórze się- zdecydowałem się na Armanda) i napewno nie mogę tu uchodzić za eksperta, ale jak już Dominator-2 będzie w moim posiadaniu napewno nie będę go zachwalał jak na to nie zasłuży.
Jeśli natomiast będzie spełniał moje oczekiwania- to dlaczego o tym nie powiedzieć innym ...poszukującym.
Tak rozumiem pomoc kolegom -jeśli o to proszą.
Przecież każdy podejmuje decyzję samodzielnie?
Oczywiście podawanie fałszywych danych nie jest fair- i nie można tego pochwalać!
... a tak z innej beczki- przecież zwykłą ukf-ką też można mieć dalekie łączności...
Wiem,wiem to nie to samo - i nie jestem ekspertem- ale mam nadzieję,że się podszkolę - jeśli wystarczy mi wytrwałości i wyrozumiałości kolegów poszukiwaczy.
pozdrawiam,
darek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie