Skocz do zawartości

przesiadka z f4 na co??

ks63B

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.Od dzisiaj mój fisherek przeżywa drugą młodość u innego właściciela a ja nie wiem co teraz kupić,potrzebny mi wykrywacz na kolorki(pola,łąki i plażę)dodam że mam jeszcze jeden wykrywacz na militarkę tz hs-3(las,okopy). Mam do wydania 2000 nie więcej i myślę o używanym wykrywaczu,może ktoś z kolegów coś doradzi? Myślę o xlt albo x-terra 70 lub 705 co wy na to? dziękuje pozdrawiam<>
Napisano
Bo przeskoczy z niewiele gorszej wykrywki z cewką DD na lepszą (teoretycznie) z mniejszą cewką koncentryczną. Na zmineralizowanych polach różnie może być. Poprostu nie widzę sensu z dopłacaniem kilku stów do wykrywki i stawianie pod znakiem zapytania korzyści płynących z tej zamiany.
Napisałem że może" być zawiedziony. Czyli pewności brak ale obawy są spore.
Jeśli wykonywać dwa kroki do przodu to nie cofać się potem o jeden.

A co do Omegi to chciałem ją zaproponować. Ale to jest przecież ponad budżet. Omega migiem zapewniła sobie miejsce w ścisłej czołówce klasy średniej i jakoś nie zapowiada się żeby miała opuścić to miejsce. Wg. mnie jedna z najlepszych konstrukcji jakie wyszły w ciągu ostatnich miesięcy.
Napisano
Szukam-szukam i im więcej czytam tym Większy mętlik mam w głowie i coraz trudniej się zdecydować.Jak chciałem kupić wykrywacz na militarkę nie miałem takiego problemu,zadzwoniłem do pana Henryka i następnego dnia miałem już hs-3,a teraz mam taki mętlik w głowie że dla wyostrzenia obrazu chyba zajrzę do( barku )hehehe.A tak na poważnie panowie znalazłem dwa wykrywacze XLT w dobrej cenie ok1500,tylko mają po 10 latek,czego mam się obawiać kupując taki wykrywacz???? pozdro<
Napisano
Ja musiałem sprzedać f4 w zeszłym roku i teraz kupiłem sobie tesoro cibole - muszę powiedzieć, że na air-testy są bardzo biecujące. 1gr 1938 łapał z 37cm. Nie wiem jak w ziemi, ale nie mogę się doczekać aż sprawdzę.
Jeżeli nie jest ci potrzebny ekran to zastanów się albo nad tesoro albo nad sovereignem GT. Tesoro będzie tańszy od 705-ki a słyszałem wyłącznie dobre opinie.
Napisano
Witam. Ja jakoś 5 dni temu dostałem X-terrke 705 do ręki i mogę powiedzieć, że zasięgami na drobne rzeczy w powietrzu" bije Sovera bo mam oby dwa sprzęty w domu. Nie wiem jak z grubszym zwierzem jest, ale myślę że Sover da rade lepiej od Tereski. Ja jestem zadowolony z Terki tego mi było potrzeba!:D
Napisano
Nawet test na odwal mógłby być przydatny gdyby nie dobór przedmiotów.
Wykorzystaj monety które posiada każdy z nas. 1,2,5,20,50 gr oraz 1,2,5zł
Do tego zestawu jako dodatek możesz dodać łuski, boratynki, obrączki itp
Napisano
Tak poza kulisami kamery zrobiłem test (Sens=28, GB=nie dopasowane + różne magnetyczne rzeczy w pokoju) 5zł=36cm, 1zł= 32cm, 50gr=28cm, 1gr=29-30cm, 5gr=34cm, 10gr=24cm, 50koron czeskich(alu) - 33cm. Z racji zakłóceń mogło być zdaję się lepiej. Wszystko robione w powietrzu!:)
Napisano
Witam panowie mam mały problem jak włączam YouTube wszystko jest ok ale słyszę tylko głos nie widzie obrazu tylko głos i cyfry są załamane w opisie tak jakby arabskie. Kto pomoże co mam zrobić.
Napisano
Powiem tak jeżeli i jest dźwięk to i jest VID. Sygnały duchy likwidowałem tym, że przerywałem machanie i ustalałem konsekwentnie czy da się rozpoznać kilku krotnie sygnał. Cewka M(7,5) DD 10'5 cala. Myślę, że wyniki są bardzo dobre jak na cewkę DD, która w ziemi na zasięgu trochę traci.
Napisano
Tesoro Cibola jest mega sprzętem. Tańszy ale ma same zalety i moim zdaniem lepszy od F4 mimo b raku ekranu. Jedna z podstawowych zalet to 1 bateria 9v a nie dwie - fajny fajny sprzęcik. Leciutki i prosty w obsłudze.
Napisano
witam,koledzy postanowiłem dołożyć parę złotówek i kupiłem X-TERRA 750 i mam nowy sprzęt i na gwarancji(jakby co<<tfu...tfu)Dzisiaj pobiegłem sprawdzić ten sprzęcior iii tam gdzie chodziłem ostatnio z F4 normalnie nie mogłem uwierzyć ile F4-ka zostawiła fantów .Przez godzinkę chyba z sześć monet parę plomb i obrączka mosiężna albo miedziana.Myślę że decyzja była baaardzo trafna.pozdrawiam.
Napisano
KS tylko pogratulować zakupu:D Ja dziś byłem na plaży gdzie było biegane PROximą, Ace150 i innymi sprzętami to tyle co na kopałem się to głowa mała :D Ręce mi odpadały, przed 2 h ponad 70 monet do zbrzydnięcia :) X-terra wykoksana jest:)
Napisano
ks 63b, jak masz jeszcze F4 to przejdź się z nim na tą miejscówę - najlepiej po deszczu i zobaczysz że znowu nawyciągasz fantów...a potem znowu z terrą i znowu nawyciągasz...
Napisano
kolego sza.man,z F4 to już tam nie wrócę(patrz początek wątku)ale z terrą na pewno tam wrócę i to jeszcze nie raz.pozdro><
Napisano
ks.63B, przepraszam nie doczytałem..
Mam koło chałupy taką łąkę na którą chodzę jak nie mam gdzie pójść.Byłem tam nie przesadzając z 30 razy i zawsze jestem pewny że wszystko wyczesałem i tydzień później znowu coś wyskoczy...
Nie wiem jak to działa, ale działa:-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie