gustaw7609 Posted March 6, 2011 Author Share Posted March 6, 2011 Witam szanownych forumowiczów,szukam informacji o wykrywaczu Fisher ADX 100. szukałem na forum ale niestety nic nie znalazłem! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mauser90r Posted March 6, 2011 Share Posted March 6, 2011 A jest taki Fisher ,ja o takim nie słyszałem, może koledze chodzi o wykrywacz firmy XP ADX 100?Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
gustaw7609 Posted March 6, 2011 Author Share Posted March 6, 2011 potwierdzam chodzi o XP kolega wprowadził mnie w bład!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gustaw7609 Posted March 6, 2011 Author Share Posted March 6, 2011 Mauser wiesz może coś na temat tej wykrywki?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mauser90r Posted March 6, 2011 Share Posted March 6, 2011 Nie miałem nigdy styczności z tym sprzętem ,kiedyś trochę o nim czytałem bo miałem zamiar kupić ze stajni XP ale wyszło inaczej, sporo informacji można wyczytać w necie. Ale może jest na forum ktoś kto używa tej wykrywki, lub zbliżonego modelu tej firmy. Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
gustaw7609 Posted March 6, 2011 Author Share Posted March 6, 2011 dzieki mauser:) i czekam dalej na znawców tematu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Enders Posted March 8, 2011 Share Posted March 8, 2011 Jeśli chodzi o XP... ja latałem ze 150, ale to praktycznie to samo. Więc tak.. wykrywacz dość lekki. Super wykonany, jednotonowy. Cewka DD 22,5cm. Regulacje - czułość, dyskryminacja.Możliwość współpracy ze słuchawkami bezprzewodowymi WS (przynajmniej w 150). Zasilanie - 8 paluchów AA. Bardzo energooszczędny. Najlepsze w tym wykrywaczu jest możliwość dopasowania go do swoich wymagań - elektronikę można ściągnąć z podłokietnika i zawiesić na pasku w specjalnym pokrowcu, lub zamontować na opcjonalnym wieszaczku" montowanym w przedniej części stelaża, przed gumową rączką. Kabel od cewki tylko trochę za długi ;( Nie wiem czy chodziło Tobie konkretnie o te dane, pisz jak chcesz coś więcej wiedzieć. Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gustaw7609 Posted March 13, 2011 Author Share Posted March 13, 2011 dzieki enderskolega ma tego XP 100 i prosił mnie zebym sie dowiedział cos o tym wykywaczu bo i on i ja nie mamy pojecia jak sie go ustawia i czy nadaje sie na militarke ,bo to raczej monetkowiec co??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Enders Posted March 13, 2011 Share Posted March 13, 2011 Raczej" tak ;) Bo z myślą o drobnicy konstruowany. Ale częstotliwość pracy... wygląda jak na militarkę ;) Każdy wykrywacz może nadawać się na monetki i na militarkę, ot co. Powiedz, że nie wyciągniesz np. zardzewiałego kb przy pomocy Ace 150. To jednak, na co jest wykrywacz określają dostępne w nim funkcje i jak na militarkę trzeba się kierować głównie dużym zasięgiem i trybem statycznym. A XP niestety nie posiada ;( Ale zawsze jakieś żelastwo można złapać, tylko ustawcie dyskrymę na 1-2, żeby odrzucał gwoździe a łapał grubsze żelazo. Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gustaw7609 Posted March 13, 2011 Author Share Posted March 13, 2011 wielkie dzieki Enders:)i serdecznie pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.