Skocz do zawartości

Fisher ADX 100

gustaw7609

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nie miałem nigdy styczności z tym sprzętem ,kiedyś trochę o nim czytałem bo miałem zamiar kupić ze stajni XP ale wyszło inaczej, sporo informacji można wyczytać w necie. Ale może jest na forum ktoś kto używa tej wykrywki, lub zbliżonego modelu tej firmy. Pozdro
Napisano
Jeśli chodzi o XP... ja latałem ze 150, ale to praktycznie to samo. Więc tak.. wykrywacz dość lekki. Super wykonany, jednotonowy. Cewka DD 22,5cm. Regulacje - czułość, dyskryminacja.Możliwość współpracy ze słuchawkami bezprzewodowymi WS (przynajmniej w 150). Zasilanie - 8 paluchów AA. Bardzo energooszczędny. Najlepsze w tym wykrywaczu jest możliwość dopasowania go do swoich wymagań - elektronikę można ściągnąć z podłokietnika i zawiesić na pasku w specjalnym pokrowcu, lub zamontować na opcjonalnym wieszaczku" montowanym w przedniej części stelaża, przed gumową rączką. Kabel od cewki tylko trochę za długi ;(

Nie wiem czy chodziło Tobie konkretnie o te dane, pisz jak chcesz coś więcej wiedzieć.

Pozdrawiam!
Napisano
dzieki enders
kolega ma tego XP 100 i prosił mnie zebym sie dowiedział cos o tym wykywaczu bo i on i ja nie mamy pojecia jak sie go ustawia i czy nadaje sie na militarke ,bo to raczej monetkowiec co???
Napisano
Raczej" tak ;) Bo z myślą o drobnicy konstruowany. Ale częstotliwość pracy... wygląda jak na militarkę ;) Każdy wykrywacz może nadawać się na monetki i na militarkę, ot co. Powiedz, że nie wyciągniesz np. zardzewiałego kb przy pomocy Ace 150. To jednak, na co jest wykrywacz określają dostępne w nim funkcje i jak na militarkę trzeba się kierować głównie dużym zasięgiem i trybem statycznym. A XP niestety nie posiada ;( Ale zawsze jakieś żelastwo można złapać, tylko ustawcie dyskrymę na 1-2, żeby odrzucał gwoździe a łapał grubsze żelazo. Pozdrawiam!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie