kopacz18-82r Napisano 4 Marzec 2011 Autor Share Napisano 4 Marzec 2011 witam!właściwie nie wiem czy był to nawet obóz - z opowiadań wiem że było tam bardzo dużo(takie określenie padło-dziś już nie dopytam ilu) żołnierzy z kampanii wrześniowej zgromadzonej na pow ok 2-3ha ogrodzonego sadu. Dziadek opowiadał że część żołnierzy udało wykupić się rodzinom. Nie wiem jak długo funkcjonował ten obóz" kilka dni , może miesiąc? ... i tu moje pytanie jeżeli faktycznie potwierdziła by się ta opowieść w terenie to co tam mógłbym w ziemi znaleźć-pytam ponieważ teraz jest szansa sprawdzić - wcześniej nie było takiej możliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 4 Marzec 2011 Share Napisano 4 Marzec 2011 Nieśmiertelniki,odznaki,drobne monety,pojedyncze sztuki amunicji które zaplątały się po kieszeniach i różne osobiste śmieci wyrzucone przez właśćićieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 4 Marzec 2011 Share Napisano 4 Marzec 2011 orzełki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 4 Marzec 2011 Share Napisano 4 Marzec 2011 W jakiej częśći PL jest owo miejsce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopacz18-82r Napisano 5 Marzec 2011 Autor Share Napisano 5 Marzec 2011 dzięki kolego za podpowiedź - sprawdź pw. - niech jeszcze ziemia trochę puści - to spróbuję sprawdzić - pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.