lucjanl Napisano 1 Marzec 2011 Autor Napisano 1 Marzec 2011 WitamProszę o pomoc w ustaleniu do czego służyła ta butla.Z tego co wyczytałem z bić na butli to jest z 3.1.42 r.
Luftlander Napisano 1 Marzec 2011 Napisano 1 Marzec 2011 Jak najbardziej, niebieska butla z 2 białymi paskami oznaczała tlen z samolotów Luftwaffe.http://www.historicalimagebank.com/gallery/main.php/v/album02/album36/album85/W2Ge30d-+Luftwaffe+onboard+oxygen+bottle.html
Luftlander Napisano 3 Marzec 2011 Napisano 3 Marzec 2011 Wszędzie tam gdzie chłopaki" potrzebowali dodatkowego tlenu mi. He-177, Bf-110, Ju-88 itp...
lucjanl Napisano 2 Marzec 2011 Autor Napisano 2 Marzec 2011 Witam PanowieTak przy okazji mam pytanie czy jest ktoś na forum z okolic Kostrzyna nad Odrą? Szukam kompana na wspólne wypady z wykrywaczem :-)
lucjanl Napisano 1 Marzec 2011 Autor Napisano 1 Marzec 2011 WitamProszę o pomoc w ustaleniu do czego służyła ta butla.Z tego co wyczytałem z bić na butli to jest z 3.1.42 r.
lucjanl Napisano 1 Marzec 2011 Autor Napisano 1 Marzec 2011 Proszę o więcej informacji na temat tej butli,z jakiego typu samolotu morze pochodzić,do czego dokładnie służyła, ile takich butli było na pokładzie? itp.Wielkie dzięki za info LUFTLANDER :-)
Pytanie
lucjanl
Witam
Proszę o pomoc w ustaleniu do czego służyła ta butla.
Z tego co wyczytałem z bić na butli to jest z 3.1.42 r.
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.