41pp Napisano 24 Luty 2011 Autor Share Napisano 24 Luty 2011 mjr. Żubryd; Bohater, czy watażka?Upraszam, o merytoryczny dyskurs.gw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 24 Luty 2011 Share Napisano 24 Luty 2011 GW- reagując.Pamiętaj, że od Kurasia ( bo do niego pijesz ) różnił się dwiema zasadniczymi rzeczami. Związkiem z sowieckim wywiadem i śmiercią, która go spotkała.PS Vaulin, chyba, do dziś mieszka we Wrocławiu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 24 Luty 2011 Autor Share Napisano 24 Luty 2011 Wiem Yeti i ma się dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 24 Luty 2011 Autor Share Napisano 24 Luty 2011 No właśnie, jeden w UB, drugi w NKWD, ciekawe!Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 24 Luty 2011 Share Napisano 24 Luty 2011 Nie... Obaj w UB, jeden w sowieckim wywiadzie, jeden w MO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 24 Luty 2011 Share Napisano 24 Luty 2011 Ogień" ( w uproszczeniu ) Wrzesień, Konfederacja Tatrzańskia. Jako Orzeł"- pointą była rodzinna tragedia i narodziny Ognia".Następnie LSB, AK, MO, UB... las.uch"- Wrzesień, sowiecki wywiad, UB, NSZ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 24 Luty 2011 Autor Share Napisano 24 Luty 2011 Czy aby uch, " był w NSZ??? Książka to książka.Przeonaczenie z Orła na Ognia /Turbacz, Długa Hala/i to co tam zrobił, to Wszyscy wiedzą, ale jak powiedziałem, nie wdaję się w te sprawy, chodź, w tym wypadku P. Kurasia, usprawiedliwiam, prawdopodobnie postąpił, bym tak samo. Kto to wie???Yeti, śliski temat.Lepsze radiostacje IIRPPozdrawiamGW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 24 Luty 2011 Autor Share Napisano 24 Luty 2011 Yeti, z Konfederacją Tatrzańską, to jak Wiesz inna ajka", raczej do Ognia", nie przynależy, chodź, według mnie, może marginalnie".Nurtuje mnie, od parunastu lat, kto wydał" schronisko na Lubaniu, w Gorcach.Może przesuń ten post, do Ognia".PozdrawiamGW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.