41pp Napisano 24 Luty 2011 Autor Napisano 24 Luty 2011 mjr. Żubryd; Bohater, czy watażka?Upraszam, o merytoryczny dyskurs.gw
Czlowieksniegu Napisano 24 Luty 2011 Napisano 24 Luty 2011 GW- reagując.Pamiętaj, że od Kurasia ( bo do niego pijesz ) różnił się dwiema zasadniczymi rzeczami. Związkiem z sowieckim wywiadem i śmiercią, która go spotkała.PS Vaulin, chyba, do dziś mieszka we Wrocławiu.
41pp Napisano 24 Luty 2011 Autor Napisano 24 Luty 2011 No właśnie, jeden w UB, drugi w NKWD, ciekawe!Pozdrawiam.
Czlowieksniegu Napisano 24 Luty 2011 Napisano 24 Luty 2011 Nie... Obaj w UB, jeden w sowieckim wywiadzie, jeden w MO.
Czlowieksniegu Napisano 24 Luty 2011 Napisano 24 Luty 2011 Ogień" ( w uproszczeniu ) Wrzesień, Konfederacja Tatrzańskia. Jako Orzeł"- pointą była rodzinna tragedia i narodziny Ognia".Następnie LSB, AK, MO, UB... las.uch"- Wrzesień, sowiecki wywiad, UB, NSZ.
41pp Napisano 24 Luty 2011 Autor Napisano 24 Luty 2011 Czy aby uch, " był w NSZ??? Książka to książka.Przeonaczenie z Orła na Ognia /Turbacz, Długa Hala/i to co tam zrobił, to Wszyscy wiedzą, ale jak powiedziałem, nie wdaję się w te sprawy, chodź, w tym wypadku P. Kurasia, usprawiedliwiam, prawdopodobnie postąpił, bym tak samo. Kto to wie???Yeti, śliski temat.Lepsze radiostacje IIRPPozdrawiamGW
41pp Napisano 24 Luty 2011 Autor Napisano 24 Luty 2011 Yeti, z Konfederacją Tatrzańską, to jak Wiesz inna ajka", raczej do Ognia", nie przynależy, chodź, według mnie, może marginalnie".Nurtuje mnie, od parunastu lat, kto wydał" schronisko na Lubaniu, w Gorcach.Może przesuń ten post, do Ognia".PozdrawiamGW
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.