SHarky Napisano 22 Luty 2011 Autor Share Napisano 22 Luty 2011 Witam mam pytanie odnośnie kilku charakterystycznych zastosowań w filmach wojennych <głównie nowe produkcje> 1 W wielu filmach zauważyłem chrakterystyczny obłok jasnego dymu po otrzymaniu trafienia - czym jest to spowodowane?2 Dlaczego dźwięk wystrzałów tej samej broni choćby samopowtarzalny M1 Garand, nieznacznie różni się od odpowiedników w innych filmach, czy nie jest możlwe uzyskanie jaknabardziej zbliżonych do realiów II wojny odgłosów wystrzałów?pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01dalton Napisano 22 Luty 2011 Share Napisano 22 Luty 2011 1 W wielu filmach zauważyłem chrakterystyczny obłok jasnego dymu po otrzymaniu trafienia - czym jest to spowodowane?- to jest praktycznie tylko wymysł filmowców , tak na prawde pocisk karabinowy ma taką siłę że wchodzi w ciało jak w masło - co najwyżej jak wylatuje to robi większą dziurkę no i mogą fruwać strzepy munduru . Poogladaj na discovery pogromców mitów ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Defekt Napisano 22 Luty 2011 Share Napisano 22 Luty 2011 Zgodność odwzorowania z rzeczywistością zależy głównie od wysokości budżetu. Historii kina znane są dzieła gdy po postrzale, z pod pachy ofiary wypada czerwona chusteczka ;)A gdy pieniądze są to już tylko od twórców zależy czy odwzorują zgodnie z realiami czy jak najefektowniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SHarky Napisano 22 Luty 2011 Autor Share Napisano 22 Luty 2011 Z tą chusteczką to miażdży:DD Osobiście za totalną porażkę w dziejach realizmu wojennego to uważam ,,Battle Of The Bulge,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.