dariusz.01 Napisano 8 Marzec 2011 Autor Napisano 8 Marzec 2011 Dzięki za odpis nt. pana Franciszka Kowalczyka.Zgadzają się z tymi danymi jakie ja miałem.Nadal jednak pytam o samą absolwentkę SP- szukam informacji nt.autora, decydentów- zatwierdzających wzór, liczby nadań ,kto je imiennie nadawał,gdzie były robione itp.Prosze o informacje.pozdrawiam,darek
dariusz.01 Napisano 8 Marzec 2011 Autor Napisano 8 Marzec 2011 Pattern,Kolego to może ten Dowódca GRH coś wie o tej odznace SP?Gdzie oni stacjonują? Sorkki, ale niewiele o nich słyszałem. U mnie wogóle nie ma już wojska-najbliżej chyba Kraków...? Ale to pytanie poza konkursem".Ja jestem całkiem świeżak w tym temacie , więc nie wiem gdzie szukać ?To co miałem w kieszeni tego munduru - zaprezentwoałem.pozdrawiam,dar-ek
stock84 Napisano 9 Marzec 2011 Napisano 9 Marzec 2011 Mam prośbę Darek nie związaną z tematem.Mógłbyś wstawić ładne zdjęcie guzika od tej bluzy?Jeżeli się da to rewersu także, chociaż kawałka.Pzdr
dariusz.01 Napisano 9 Marzec 2011 Autor Napisano 9 Marzec 2011 Na razie podrzucam taką fotkę- na tym mundurze są dwa rodzaje guzików (duże i małe).Trzeba przyznac,że wykonanie jest ekstra.Teraz dopiero zwróciłem na to uwagę.Jak poprawię stabilność przy makro wyślę zdjęcie pojedynczego guzika...Nadal czekam na info od kolegów nt. odznaki SP.
dariusz.01 Napisano 9 Marzec 2011 Autor Napisano 9 Marzec 2011 Zdjęcie guzika z munduru por.Kowalczyka- zgodnie z obietnicą.Moja główna prośba- nadal jest aktualna.Pozdrawiam,
dariusz.01 Napisano 11 Marzec 2011 Autor Napisano 11 Marzec 2011 Proszę oto i druga strona guzika.Skąd u kolegi zainteresowanie właśnie guzikiem?Pozdrawiam i proszę wszystkich,którzy coś wiedzą o odznace Szkoły Podchorążych o info.
stock84 Napisano 11 Marzec 2011 Napisano 11 Marzec 2011 Są to guziki polskie produkowane w Anglii dlatego mnie zaciekawiły.Co jest napisane na rewersie?pzdrJeżeli chodzi o informacje na temat odznaki to bądź cierpliwy, ktoś kto wie kiedyś tu zajrzy:)
dariusz.01 Napisano 11 Marzec 2011 Autor Napisano 11 Marzec 2011 Mam problem z lepszym zdjęciem- nie chcę odcinać guzika,bo może i nici są z tego okresu.A obiecałem ,że mundur i wszystko co z nim związane się nie rozejdzie...Pomyślę jak to zrobic i dam znać.Pozdrawiam,darek
dariusz.01 Napisano 14 Marzec 2011 Autor Napisano 14 Marzec 2011 Koledzy,dziękuję wszystkim , którzy odwiedzili ten wątek.Wielkie dzięki także dla kolegów, którzy podrzucili mi informacje dot. Odznaki Szkoły Podchorążych Szkocja. Liczę, że do zamknięcia tematu otrzymam jeszcze jakieś info.Na zakończenie, z mojej strony ostatnie zdjęcie-pagon z munduru p.por F.Kowalczyka.Darek Banta
dariusz.01 Napisano 14 Marzec 2011 Autor Napisano 14 Marzec 2011 Oto zdjęcie- tamto poszło w kosmos...
dariusz.01 Napisano 26 Marzec 2011 Autor Napisano 26 Marzec 2011 Koledzy, podrzucam fragment skserowanej strony dot. utworzenia Szkoły Podchorążych (pytam o odznakę SP), bo uzyskałem informacje dot. tego dokumentu.Cała strona jest wyżej, ale wówczas nie wiedziałem tego co napisałem poniżej ...Może to kogoś z Was zainteresuje?Otóż kserokopia została wykonana w Instytucie Sikorskiego w Londynie.Stąd właśnie ta - potwierdzająca ten fakt pieczątka z adnotacją, gdzie należy szukać orginału.Ale kto to skserował,kiedy nie wiem.Dowiedziałem się jedynie,że zrobiono to dlatego aby odznaka i mundur nie były anonimowe dla obdarowanego nim.
dariusz.01 Napisano 26 Marzec 2011 Autor Napisano 26 Marzec 2011 I jeszcze słowo,że dokumenty kserowane legalnie w IS Londynmuszą mieć tą pieczątkę.
dariusz.01 Napisano 26 Marzec 2011 Autor Napisano 26 Marzec 2011 Proszę o zamknięcie tego tematu.Pozdrawiam,darek b-ta
dariusz.01 Napisano 1 Kwiecień 2011 Autor Napisano 1 Kwiecień 2011 Koledzy,Temat identyfikacji Odznaki Podchorążych Szkocja jest już na forum ponad miesiąc i nie wiem , czy ktoś z Was może mi jeszcze coś podpowiedzieć nt. jej autora, liczby wydań, ewidencji absolwentów, zatwierdzających wzór odznaki itp.Jeśli wątek ten został wyczerpany i nic już nie wniesie dla nas wszystkich- Dziękuję !datek b-ta
dariusz.01 Napisano 16 Kwiecień 2011 Autor Napisano 16 Kwiecień 2011 Czy ktoś z Was jest jeszcze w stanie pomóc mi w zebraniu informacji nt.odznaki SP Szkocja ?Liczę,że jeszcze ktoś się odezwie.Za te dwa miesiące zainteresowania, dzięki.Darek ban-ta
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.