mlody pomern Posted February 18, 2011 Author Share Posted February 18, 2011 prosze o opinie na jakiej dyskryminacjii chodzic po lesie i polu . na dyskryminacji 40 smialo pokazal stalowa klamre Link to comment Share on other sites More sharing options...
jan-80 Posted February 18, 2011 Share Posted February 18, 2011 To dobrze ze pokazał klamrę :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek11 Posted February 18, 2011 Share Posted February 18, 2011 Możesz coś kolego więcej powiedzieć o tym sprzęcie.Jak z zasięgiem i dyskryminacją ?Ile teraz kosztuje ten sprzęt ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
staregraty Posted February 18, 2011 Share Posted February 18, 2011 Witam, też jestem świeżym posiadaczem omegi. Powiedz kolego na jakich chodzisz ustawieniach i jak przeprowadzasz strojenie do gruntu, bo to automatyczne to trochę lipa. Ale generalnie polecam ten sprzęcik, po przesiadce z kanarka teraz trzeba się nakopać więcej.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
jan-80 Posted February 18, 2011 Share Posted February 18, 2011 Kolego Bartek11 sprzęcik kosztuje w pewnym sklepie internetowym ok 1900-2000 złoty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emes Posted February 18, 2011 Share Posted February 18, 2011 Szukając monet ustaw dyskryminację na 16,ominiesz drobne żelazne śmiecie...trzeba też kopać sygnały foil/nickel - wychodzą wtedy czasem cienkie sreberka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz42 Posted February 18, 2011 Share Posted February 18, 2011 Witam, ja używam cewki 11DD, dyskryminacja - 26,częstotliwość -3, ton -d3.czułość jak największa od 70 do max .można zejść z dyskryminacji tak aby nie pokazywał gwoździ i innych drobnych przedmiotów żelaznych,wtedy sam decydujesz czy kopać czy nie charakterystyczny niski ton.i jak kolega Liberty powiedział najlepszą cenę daje firma z piaseczna.a co do sprzętu to lekki,mało bateriożerny ( 1x 9volt ) 2x gniazdo słuchawkowe.jedyne czego mi brakuje to brak podświetlania, ale pracuję już nad tym szczegółem jak i nad słuchawkami bezprzewodowymi taka mała modyfikacja,co do zasięgów to nie odbiega od innych wykrywaczy w tym przedziale cenowym.mam whitsa xlt i kosmicznej różnicy nie ma.pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
mlody pomern Posted February 18, 2011 Author Share Posted February 18, 2011 dziekuje za opinie . dodam ze chodze na standardowej cewce i fabrycznej czestotliwosci i tonacji . zasiegi piekne , prosty w obsludze , leciutki . wspanialy sprzet . brak tylko potencjometru glosnosci . Link to comment Share on other sites More sharing options...
FAGIL Posted February 18, 2011 Share Posted February 18, 2011 ja chodze na dysk.18 czulosc 95-99 na kopytku lapie duze stare gwozdzie ale nie pomija cieniutkich sreberek,kolega z terra70 takie same osiagniecia ,koles z f75 na limitowanej wersi ze snajperka zdziwil sie jak wyciagnalem moniaki po nim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek11 Posted February 19, 2011 Share Posted February 19, 2011 Czyli sprzęcik na militaria też godny polecenia ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.