vojtaz2 Napisano 13 Luty 2011 Autor Napisano 13 Luty 2011 Witam, nie wiem co to jest i nie wiedziałem jak to nazwać, ale wychodziły klamry 1 wojenne obok tego kawałka mosiądzu co przypomina jakieś narzędzie. Co to jest, Z góry wielkie dzięki
tataja Napisano 13 Luty 2011 Napisano 13 Luty 2011 Do łaczenia używa się ołowiu.To wygląda jak przymiar do pomiaru średnic minimum-maximum.
vojtaz2 Napisano 13 Luty 2011 Autor Napisano 13 Luty 2011 Witam, nie wiem co to jest i nie wiedziałem jak to nazwać, ale wychodziły klamry 1 wojenne obok tego kawałka mosiądzu co przypomina jakieś narzędzie. Co to jest, Z góry wielkie dzięki
zaraz Napisano 13 Luty 2011 Napisano 13 Luty 2011 Ten przedmiot kojarzy mi się z myślistwem.Przez otwory (kaliber 12 lub 16 )przepychało się nabój do dubeltówki,co kalibrowało" tekturową gilzę.Pozdr.
vojtaz2 Napisano 13 Luty 2011 Autor Napisano 13 Luty 2011 Chłopaki nic nie wiecie o tym, wiem że dziwactwo. Może to jakiś po prostu wynalazek chłopski? ale po co ten wybity rok?
karabin Napisano 14 Luty 2011 Napisano 14 Luty 2011 tataja,ołowiu również używa się ale wtedy jeśli ma być połączone na stałe,jeśli cele są wymienne to mogą być łączone łącznik+śróby. Pozdrawiam.
Pytanie
vojtaz2
Witam, nie wiem co to jest i nie wiedziałem jak to nazwać, ale wychodziły klamry 1 wojenne obok tego kawałka mosiądzu co przypomina jakieś narzędzie. Co to jest, Z góry wielkie dzięki
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.