tomciuncio Napisano 9 Luty 2011 Autor Share Napisano 9 Luty 2011 Drodzy forumowicze,mam pytanie.Czy ktoś z was miał przyjemność bycia i uszowania" w regionie gminy Kamień pomorski?To jest do gminy Golczewo.Czy znacie legendy miejscowych wsi i działania w ramach poszukiwań skarbów" w latach 70,80 i 90?Jest tam wiele jezior i okolicznych miejsc,gdzie dawniej były wsie... nie rozumiem, dlaczego jest tak wiele tych miejsc na tak małym obszarze. Wiem,że była książka na temat archeologicznych wykopalisk w tym rewirze,ale zupełnie nie pamiętam autora i tytułu... Pomocy! :)Pozdrawiam Tomasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 9 Luty 2011 Share Napisano 9 Luty 2011 Witam.Z własnego doświadczenia wiem że jak coś opisane w książce to w tym miejscu już nie wiele zostało w ziemi,ale spróbować na pewno warto.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomciuncio Napisano 10 Luty 2011 Autor Share Napisano 10 Luty 2011 Dzięki za wypowiedz,ale nie o to mi chodzi... ja tam mieszkam i chodzę z wykrywką i przyznać trzeba,że jest ok jeśli chodzi o monetki.Chciałbym tylko wiedzieć czy ktoś na forum skusił się na wypad po tych rewirach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziarnoo Napisano 10 Luty 2011 Share Napisano 10 Luty 2011 czesc ja kilka razy kopalem w lukecinie dziwnowie i dziwnowku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomciuncio Napisano 10 Luty 2011 Autor Share Napisano 10 Luty 2011 spoko,miejsca zacne.Ciekaw jestem czy ktoś w stronę Golczewa śmigał z wykrywką?Raz tylko widziałem ślady na lotnisku po radzieckim w miejscowości Śniatowo... ale raczej w tamtym miejscu jest słabo...Zapraszam chętnych do mnie 16,17 luty na wyprawę po skarby:)http://ekamien.blog.onet.pl/Tajemnica-zaginionego-skarbu,2,ID406431387,nPozdrawiam Tomasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy.onyx Napisano 11 Luty 2011 Share Napisano 11 Luty 2011 Byłem w Piaskach obok opuszczonego hotelu i słabo było może gdzieś na pole się zapuścić to by coś wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomciuncio Napisano 11 Luty 2011 Autor Share Napisano 11 Luty 2011 Piaski są wręcz przeorane od dawnych lat ;p Pola są zacne:) szczególnie te na których były wiatraki/młyny,a takich jest masa w okolicy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziarnoo Napisano 12 Luty 2011 Share Napisano 12 Luty 2011 tak a co na polach wychodzi? bo np:w łukecinie slabo z polami kiszka nic . ale 2 wojny pelno ale to wydmy i las;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomciuncio Napisano 12 Luty 2011 Autor Share Napisano 12 Luty 2011 Na polach wiadoma sprawa... moniaki wszelakiej maści a to za sprawą,iż każde pole obsadzone było wiatrakami i młynami gdzie dochodziło do transakcji handlowych w minionych epokach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziarnoo Napisano 10 Kwiecień 2011 Share Napisano 10 Kwiecień 2011 jakos na pocztku wakacji laduje w łukecinie, mozna cos razem pokopac;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomciuncio Napisano 10 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2011 nie ma problemu... razem raźniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziarnoo Napisano 29 Czerwiec 2011 Share Napisano 29 Czerwiec 2011 witam, ja bede jakos w lukecinie, ale jeszce nie wiem kiedy. ale trzeba sie spotkac;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 29 Czerwiec 2011 Share Napisano 29 Czerwiec 2011 wow,nie szlajaj się tylko wpadaj w sierpniu do Lelowa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomciuncio Napisano 15 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2011 Od wtorku jestem w okolicy... mogę podać numer tel.jeśli jest ktoś zainteresowany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.