tomciuncio Napisano 9 Luty 2011 Autor Napisano 9 Luty 2011 Drodzy forumowicze,mam pytanie.Czy ktoś z was miał przyjemność bycia i uszowania" w regionie gminy Kamień pomorski?To jest do gminy Golczewo.Czy znacie legendy miejscowych wsi i działania w ramach poszukiwań skarbów" w latach 70,80 i 90?Jest tam wiele jezior i okolicznych miejsc,gdzie dawniej były wsie... nie rozumiem, dlaczego jest tak wiele tych miejsc na tak małym obszarze. Wiem,że była książka na temat archeologicznych wykopalisk w tym rewirze,ale zupełnie nie pamiętam autora i tytułu... Pomocy! :)Pozdrawiam Tomasz
karabin Napisano 9 Luty 2011 Napisano 9 Luty 2011 Witam.Z własnego doświadczenia wiem że jak coś opisane w książce to w tym miejscu już nie wiele zostało w ziemi,ale spróbować na pewno warto.Pozdrawiam
tomciuncio Napisano 10 Luty 2011 Autor Napisano 10 Luty 2011 Dzięki za wypowiedz,ale nie o to mi chodzi... ja tam mieszkam i chodzę z wykrywką i przyznać trzeba,że jest ok jeśli chodzi o monetki.Chciałbym tylko wiedzieć czy ktoś na forum skusił się na wypad po tych rewirach.
ziarnoo Napisano 10 Luty 2011 Napisano 10 Luty 2011 czesc ja kilka razy kopalem w lukecinie dziwnowie i dziwnowku.
tomciuncio Napisano 10 Luty 2011 Autor Napisano 10 Luty 2011 spoko,miejsca zacne.Ciekaw jestem czy ktoś w stronę Golczewa śmigał z wykrywką?Raz tylko widziałem ślady na lotnisku po radzieckim w miejscowości Śniatowo... ale raczej w tamtym miejscu jest słabo...Zapraszam chętnych do mnie 16,17 luty na wyprawę po skarby:)http://ekamien.blog.onet.pl/Tajemnica-zaginionego-skarbu,2,ID406431387,nPozdrawiam Tomasz
chudy.onyx Napisano 11 Luty 2011 Napisano 11 Luty 2011 Byłem w Piaskach obok opuszczonego hotelu i słabo było może gdzieś na pole się zapuścić to by coś wyszło.
tomciuncio Napisano 11 Luty 2011 Autor Napisano 11 Luty 2011 Piaski są wręcz przeorane od dawnych lat ;p Pola są zacne:) szczególnie te na których były wiatraki/młyny,a takich jest masa w okolicy...
ziarnoo Napisano 12 Luty 2011 Napisano 12 Luty 2011 tak a co na polach wychodzi? bo np:w łukecinie slabo z polami kiszka nic . ale 2 wojny pelno ale to wydmy i las;)
tomciuncio Napisano 12 Luty 2011 Autor Napisano 12 Luty 2011 Na polach wiadoma sprawa... moniaki wszelakiej maści a to za sprawą,iż każde pole obsadzone było wiatrakami i młynami gdzie dochodziło do transakcji handlowych w minionych epokach.
ziarnoo Napisano 10 Kwiecień 2011 Napisano 10 Kwiecień 2011 jakos na pocztku wakacji laduje w łukecinie, mozna cos razem pokopac;)
tomciuncio Napisano 10 Kwiecień 2011 Autor Napisano 10 Kwiecień 2011 nie ma problemu... razem raźniej.
ziarnoo Napisano 29 Czerwiec 2011 Napisano 29 Czerwiec 2011 witam, ja bede jakos w lukecinie, ale jeszce nie wiem kiedy. ale trzeba sie spotkac;)
Hebda Napisano 29 Czerwiec 2011 Napisano 29 Czerwiec 2011 wow,nie szlajaj się tylko wpadaj w sierpniu do Lelowa:)
tomciuncio Napisano 15 Lipiec 2011 Autor Napisano 15 Lipiec 2011 Od wtorku jestem w okolicy... mogę podać numer tel.jeśli jest ktoś zainteresowany...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.