d.jack Napisano 9 Luty 2011 Autor Share Napisano 9 Luty 2011 Witam.Mam pytanie do odkrywców z okolicy Świerklańca. W okolicy skrzyżowania ul. Brynicka/Tarnogórska na okolicznym polu są wieżyczki, które ciągną się wzdłuż ul. Tarnogórska w kierunku Parku. Czy to są jakieś schrony, bunkry, czy może są ze sobą jakoś połączone. Czy ktoś z Was w nich był i czy coś ciekawego znalazł?:)Kiedyś jadąc do parku zatrzymałem się i chciałem zajrzeć do nich, ale okoliczna trawa skutecznie uniemożliwiała dostęp.Pozdrawiam d.jack Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d.jack Napisano 9 Luty 2011 Autor Share Napisano 9 Luty 2011 mapka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d.jack Napisano 9 Luty 2011 Autor Share Napisano 9 Luty 2011 mapka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr916 Napisano 9 Luty 2011 Share Napisano 9 Luty 2011 Witam!Mogą to być obiekty pozorne.Dla zmylenia przeciwnika,że teren jest ufortyfikowany.Podobne są na MRU. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Penetrator Napisano 9 Luty 2011 Share Napisano 9 Luty 2011 A nie są to Kochy z linii b-2? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d.jack Napisano 9 Luty 2011 Autor Share Napisano 9 Luty 2011 A czym są Kochy z linii b-2"? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzybek88 Napisano 9 Luty 2011 Share Napisano 9 Luty 2011 http://www.fortyfikacja.pl/index.php?a=b2_swierklaniec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d.jack Napisano 9 Luty 2011 Autor Share Napisano 9 Luty 2011 Taaak to jest to - Kochy z linii b-2":) Nie wiedziałem tylko, ze jest ich aż tyle. A czy komuś udało się do nich zejść i znależć jakieś pamiątki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bombik3 Napisano 24 Luty 2011 Share Napisano 24 Luty 2011 Witam, mieszkam w pobliżu tych obiektów. Niestety w większym stopniu są zasypane i na przestrzeni lat splądrowane, bez ewentualnego wykrywacza metali nic się nie znajdzie.Z drugiej strony na wschód od kochów przy ul. Brynickiej w lesie w miejscowości Wymysłów jest dużo łatwiejszy dostęp do tych obiektów, prócz tego jest tam duża liczba bunkrów z czego 3 są bardzo blisko siebie.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malpa Napisano 24 Luty 2011 Share Napisano 24 Luty 2011 Bombik czy schrony z Niezdary są niedaleko Ciebie czy to większa wyprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bombik3 Napisano 24 Luty 2011 Share Napisano 24 Luty 2011 jestem z Wymysłowa, Niezdara jest hmm jakieś 6 może więcej km od Wymysłowa. Nie wiem dokładnie jak są rozmieszczone ponieważ nie interesuję się aż tak fortyfikacją. Bunkry z Wymysłowa i Dobieszowic (wesoła) są blisko siebie. Polecam bunkier z wesołej bo jest tam muzeum, czynne bodajże w ostatnią sobotę miesiąca czy jakoś tak, trzeba by się dokładniej dowiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malpa Napisano 25 Luty 2011 Share Napisano 25 Luty 2011 Dzięki za informację . Muzeum w Wesołej już zwiedzałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.