zygamun Napisano 8 Luty 2011 Autor Napisano 8 Luty 2011 Witam.Poszukuję jak w temacie planów,zdjęć armaty Schneider 105 mm z dwuogonowym łożem.Wypunktowałem sobie fotki z Odkrywcy,ale to za mało.Szczególnie mnie interesuje ogon i jak armata była mocowana do pojazdu.Czy ktoś może mi pomóc...?
zygamun Napisano 9 Luty 2011 Autor Napisano 9 Luty 2011 Dzięki serdeczne!To rozumiem jest prawy ogon a na lewym jest zapewne jedno ucho wchodzące między te dwa.Czy hak holowniczy przechodził przez te uszy i był głównym odbiorcą ciężaru działa,czy lemiesze także były jakoś mocowane do haka.Chodzi mi głównie o hak C4P.
Mirass Napisano 16 Luty 2011 Napisano 16 Luty 2011 Przekazała, Przekazała,Po prostu chce wcisnąć armii te włoskie tandetne podwozie, które niewiele wytrzyma,
zygamun Napisano 22 Luty 2011 Autor Napisano 22 Luty 2011 Super,dzięki!Zdjęcie nr 1 było mi nie znane.Ostatnia prośba i zamykamy wątek.Czy 105-ątka z fińskiego muzeum posiada orginalne felgi pneumatyków,czy Niemcy/Finowie montowali je zamiast polskich,szprychowych?Wiem,ze w czasie modernizacji,były zakładane koła o dużej i małej średnicy
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.