Wikos Napisano 8 Luty 2011 Autor Napisano 8 Luty 2011 Witam, proszę o identyfikację pokrywki menażki. Przypuszczam, że to niemczyzna. Pokrywka stalowa, emaliowana. Kolor podobny do feldgrau. Sygnowana Silesia 17". Pozdrawiam W.
zbieracz14 Napisano 8 Luty 2011 Napisano 8 Luty 2011 wystarczy poszperac w necie , istniejaca od 170 lat huta cynku i ołowiu w Oławie i zakłady w Rybniku produkujaca równierz wyroby ze stopów tych metali , raczej niemiecka, polska wz31 produkowana w silesia rybnik troszke sie ruzni,produkcja (manierki menazki itd)trwała do puznych lat 80
bjar_1 Napisano 8 Luty 2011 Napisano 8 Luty 2011 Pokaz mi manierkę z Silesii" z tych puznych lat 80" ;)
Wikos Napisano 8 Luty 2011 Autor Napisano 8 Luty 2011 Kwestia fabryki, która wyprodukowała tą menażkę jest dla mnie jasna. Chodziło mi tylko o to, kto takich używał i w jakich latach. Dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam W ;)
Pytanie
Wikos
Witam, proszę o identyfikację pokrywki menażki. Przypuszczam, że to niemczyzna. Pokrywka stalowa, emaliowana. Kolor podobny do feldgrau. Sygnowana Silesia 17". Pozdrawiam W.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.