Poszukiwacz bunkrów Napisano 5 Luty 2011 Autor Napisano 5 Luty 2011 Witam!Jak podłączam jabla do baterii to dioda cały czas miga (nawet gdy sprzęt jest wyłączony) a jak się włączy to cały czas piszczy.Jeszcze nie podłączałem cewki na stałe ,ale jak na próbę podłączałem to też cały czas piszczał.Co mam zrobić?Co zostało spaprane?
madmax78 Napisano 6 Luty 2011 Napisano 6 Luty 2011 Daj fotkę od strony lutowania, i drugą z powiększeniem miejsca, gdzie jest przylutowany CNY 17 Zmierz napiecia na układach scalonych i wyjściu US 2
samgnus Napisano 7 Luty 2011 Napisano 7 Luty 2011 Witam! Ewidentne zwarcie...na szczęście niezbyt grożne.Tak jak pisał Kol.wyżej proponuję sprawdzić lutowania po drugiej stronie obwodu drukowanego szczególnie przy tzw. scalakach".Pozdrawiam!
cobrasaper Napisano 7 Luty 2011 Napisano 7 Luty 2011 powiem tyle Jabla wrzuć do kosza na smieci i będzie spokój
Poszukiwacz bunkrów Napisano 8 Luty 2011 Autor Napisano 8 Luty 2011 ale przecież da się go jeszcze naprawić
Defekt Napisano 8 Luty 2011 Napisano 8 Luty 2011 proponuję zapytać na jakimś forum elektronicznym, podejrzewam, że w sieci da się nawet znaleźć już kiedyś zadane pytania i odpowiedzi na podobny problem.Pozdrawiam
Daro Shadow Napisano 27 Wrzesień 2011 Napisano 27 Wrzesień 2011 Witam. Mam identyczny problem jak ty. Poradziłeś sobie z tym jakoś?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.