Skocz do zawartości

Krzyż Monte Cassino,numer nadania.

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...
  • 6 months later...
Napisano
Ponawiam prośbę o identyfikację KPMC o nr 3142. Sprawa jest o tyle pilna, że prawdopodobnie dotyczy mojej rodziny. Zrbiłbym Babci przesympatyczną niespodziankęw tym świątecznym okresie.Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam wraz z życzeniami dobrych i rodzinnych Świąt.Krzysztof
Napisano
Poproszę kolegów w temacie siedzących o informację jak dojść do kogo należał Krzyż Monte Cassino o nr 3142. Sam przeszukałem internet i nijakiej informacji nie znalazłem. A i prawda taka jest, że wirtuozem serfowania w necie to nie jestem. Może ktoś zna ścieżkę dojścia lub gdzie znajdę stronkę która pomoże mi w moich poszukiwaniach. Ze swojej strony będę serdecznie wdzięczny. Pozdrawiam. Krzysztof
  • 2 years later...
  • 6 months later...
  • 1 month later...
Napisano
Drogi kolego pattern1937 czy dzieki swojej wiedzy i znajomosci oraz dostepu do informacji mozesz sprawdzic czy ta osoba zostala odznaczona krzyzem Monte Cassino i jakimi jeszcze innymi odznaczeniami dane osoby Stefan Wojczulanio lub Wojczulanis bo mogl wystepowac tam pod tym drugim nazwiskiem a po wojnie uzywal tego pierwszego . Dzieki wielkie
  • 2 weeks later...
  • 11 months later...
Napisano
poszukuję wiadomości w temacie nadania Krzyża Monte Cassino numer 22345 oraz poszukuję oryginalnej zawieszki do w/w krzyża.
  • 2 months later...
Napisano
Witam!

Poszukuję krzyża Monte Cassino o nr.21446 mojego dziadka ,który zaginął . gdzie szukać? może ktoś coś wie?
  • 4 months later...
  • 1 month later...
Napisano
witam Wszystkich

wielka pilna prosba

chodzi o identyfikacje Krzyza Pamiatkowego Monte Cassino o numerze 21292 do kogo nalezał?
  • 2 years later...
  • 2 weeks later...
Napisano

Za wyżej wymienionym forum 

Rank : Sierz.

Surname : Pawliczek

Christian Name : Jan

Date of Birth : 1905

Army Number : 1905-37-III

Unit : 2KSan. 3DSK.

By the end of the war he had been promoted to St.Sierz.

Sierżant Jan Pawliczek urodzony 1905 roku  , numer wojskowy ( taki był na  niemiertelniku i wszelkich dokumentach ) 1905-37-III , przydział 3 Dywizja Strzelcow Karpackich - 2 Kompania Sanitarna . Awansowany po wojnie do stopnia Starszego Sierzanta

Napisano

Dziękuję. Zatem mam potwierdzenie że jest to krzyż mojego wujka. Otrzymałem go jako pamiątkę ale chciałem potwierdzić tą informację. To jeszcze jedno - dzie mogę otrzymać jakieś dodatkowe informacje na temat przebiegu służby wujka?

Pozdrawiam

Tomek Spólnicki

Napisano

Jezeli intersuje Ciebie przebieg służby na Zachodzie to do 

Ministry of Defence

APC Disclosures 5 (Polish)

Building 1 (Ops)

RAF Northolt

West End Road, Ruislip

Middlesex, HA4 6NG

Telephone: + 44 20 8833 8603

e-mail: NOR-PolishDiscOffice@mod.uk

Jezeli do 1939 roku to do 

Centralne Archiwum Wojskowe

ul. Czerwonych Beretów 124

00-910 Warszawa-Rembertów

Polska

informacja sciągnięta ze strony Instytutu Sikorskiego w Londynie 

tu link http://www.pism.co.uk/badania_rodzinne.htm

Slaw

• 2 weeks later...
Napisano
W dniu 9.02.2011 o 21:38, pawelsamotyha napisał:

Dziekuje za informacje.Pozdrawiam serdecznie

Jeżeli jest taka możliwość, to proszę o kontakt. Mam kontakt  do rodziny Haponików, właśnie z Ulkowiec. Moja babcia tam mieszka. Jak się z p. Pawłem skontaktować?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie