Skocz do zawartości

Fenomen Smętka

ks63B

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.Od miesiąca rozglądam się za smętkiem na alezło...jest tego bardzo mało a jak już się pojawi to jeszcze szybciej zniknie(oczywiście w miarę dobrym stanie).I tu mam pytanie do kolegów , na czym polega fenomen smętka że jest on tak rozchwytywany i mało dostępny,zrozumiał bym jak to bybyła jakaś nowość ale przecież wiekowa technologia.Rozmawiałem ostatnio z panem Henrykiem i powiedział mi że od początku roku nie może nadążyć z zamówieniami na ten sprzęt./no więc zamówiłem i ja/.pozdrawiam.
Napisano
To może ta wiekowość daje mu klasy ?? ale ogólnie sprzęt jest bardzo dobry i została w nim wymieniona cewka wcześniej była szara teraz jest zielona sprzęt od dawna był kupowany na głęboką militarkę na forach itp ludzie pisali o nim pozytywne rzeczy aż do teraz.
Napisano
Tego nie wie nikt skąd ten fenomen się wziął chyba z faktu że kopiąc praktycznie wszystko w końcu trafisz na coś wartego uwagi :D
Pan Henryk chyba ci nie powiedział że robi również kontrakty dla saperów, Policji może stąd niemożność wyrabiania się, do tego to produkt hand made wnioskując po spasowaniu i śladach trasowania a to trwa.
Co do dostępności to wpisz sobie w szukaniu na alledrogo hs-3 i zaznacz szukaj w zakończonych. W samym grudniu 2010 było ok. 10 szt. a pamiętam że w okolicach września ubiegłego roku było ich znacznie więcej (podobnie jak i Proxim).

Nikt nie pisze że ten sprzęt to praktycznie na tereny z niewielką ilością śmieci stalowych, również w gliniastym terenie mocno traci na zasięgu, rurki posiadają znaczne luzy, sztyca przednia się łamie bo zamiast rurki pustej w środku jest prętem, że zdarzają się sondy rozstrajające się przy wyjściu z cienia do słońca i reagujące na wilgoć, nie da się chodzić przy wysokim poszyciu ponieważ pod podniesieniu sondy nad grunt wykrywacz wyje, brak pipoint.

Trzeba napisać że baterie trzymają mega długo - czasami nawet sezon na słuchawkach, sprzęt jest super wyważony i lekki (pomimo zasilanie 6x R14), składa się do niewielkich rozmiarów, w piasku zasięgi są naprawdę niezłe, praktycznie bezawaryjny pod względem elektronicznym po wymianie przełączników na nowy model.
Tyle z moich studiów,obserwacji i zasięgniętych opinii obiektywnych użytkowników.
Napisano
Cena (odstęp), specyfika polskiego klienta-poszukiwacza (duży odstęp), zasięg na to czego specyficzny polski klient-poszukiwacz poszukuje.
:)
Jeden z przykładów na to, że wszystko się sprzeda, byle dobrze cenę ustalić. Oraz na to, że czas sam tworzy legendy.
Napisano
Kolego Brzęczyszczykiewicz
Dziwisz się że Hs-3 ma tylu zwolenników ??

Pokaż mi proszę jakąś alternatywę w tej cenie.
Może Prospector (z fimry A....), Saper (PI z pseudo dyskryminacją), Nowak (z firmy widmo), Taktyk dla bardziej zamożnych, a Jabel, Gerber, Sandbaks, Kret dla mniej zamożnych.

Dopóki nic w tym zakresie cenowym się nie pojawi - powiedzmy max do 1500zł (nowy) to będzie jak jest.
Może czas to zmienić ?? ;-)
Dziura do zapełnienia jest naprawdę ogromna....
Napisano

Fenomen bierze się stąd, że Smętka używa Krzysztof Kononowicz i każdy chce mieć taki sam sprzęt jak on.

A na poważnie: bardzo dobra jakość w stosunku do ceny. Można dorwać Smętka już za 500zł.

Napisano
Kolego ALL
Chyba nie mówisz o sprzęcie z firmy D...t która życzy sobie za sprzęt na bazie kuli ortopedycznej i standardowych pudełek na elektronikę bagatela 2500zł ....

Kolego Motyk
Fenomen smętka był wcześniej niż fenomen Konona ;-) To nie jest to :-D
Napisano
Link który zamieściłem pokazuje tylko możliwości techniczne tego wykrywacza.Mam poletko pod foilią , na którym są zakopane kilkanaście lat temu fanty na różnych głębokościach.I tak na głębokości X znajduje się słoik jeden litr w którym są różne monety.Bartek 2 , 3 i 5 wykrywają go bez problemu.Zapraszam możemy sprwdzić ,przetestować inne wykrywacze.
ALL.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie