karabin Napisano 2 Luty 2011 Napisano 2 Luty 2011 Aha,to rozumiem że elektronikę dla całego świata robią chińczycy.To wygląda na to że ludzie z branży elektronicznej na całym świecie są bezrobotnymi.Może inaczej,pokaż mi jakieś niezawodne sprzęty,narzędzia lub cokolwiek produkcji chińskiej które jest dobre i długo służy-cena nie istotna bo nie o markety chodzi.
karabin Napisano 2 Luty 2011 Napisano 2 Luty 2011 Kolego jacho,co do tych samochodów to nigdzie nie zostały dopuszczone do użytku.To o jakim zapotrzebowaniu mowa? Na złom? Na złom to u mnie na skupach jest zapotrzebowanie.Czy jakikolwiek klient ma zapotrzebowanie na pseudo samochód który zagraża jego życiu? A może zapotrzebowanie na wybuchające ładowarki jest? Może ty masz takie potrzeby bo ja nie. Nie ważne kto co komu zlecíł do zrobienia,może to być szmelc ale musi być bezpieczny i to jest wymagane prawem a nie dyrdymały że takie jest zapotrzebowanie lub takie było zlecenie. Ciekaw jestem gdyby kogoś z twoich bliskich okaleczył taki szmelc ,jakie miałbyś zdanie na jego temat.
jacho Napisano 2 Luty 2011 Napisano 2 Luty 2011 Karabin. Jesteś zbyt zapatrzony w siebie. Jeśli otacza Cię szajs (oczywiście nie mówię o twojej osobie bo ty masz wszystko z IKEI która nie jest chińska) to znaczy, że ludzie akceptują szajsowatą jakość ze względu na cenę. To się nazywa zapotrzebowanie.Już od 2008 różne autka z Chin śmigają po europie więc mają homologację. Doucz się. Są nawet super staty z PLhttp://www.autochiny.pl/pl/W_2010_roku_Polsce_zarejestrowano_19_chinczykowMożesz sobie nawet kupić. Tanio jak barszcz jak za taką furę a jaki lans.http://otomoto.pl/inny-inny-gonow-coxwain-gx6-C17164156.htmlDo tego ciężarówki np. IVECO, VOLVO itd. Buty Dr. Martens, Salomon i 90% całej reszty.Kaski Carrera (jedne z droższych i miałem akurat pod ręką) i wiele innych, 95% ram rowerowych, 95% googli wszelkiego rodzaju.I popatrz na metki w domu a w elektronice, komputerze i całej reszcie na narduki. Zdziwisz się jak wiele rzeczy które Cię otaczają wyprodukowano w Chinach.Nawet pamięć, procesor, wyświetlacz i 85% komponentów Twojego niechińskiego telefonu jest z Chin.W jakim świecie ty żyjesz chłopie? Masz fobię i tyle. A prawa rynku są dla Ciebie zupełnie niezrozumiałe. Do tego nie masz na co dzień kontaktu z chińskimi przedsiębiorcami więc lepiej się nie odzywaj.
Vorax Napisano 2 Luty 2011 Napisano 2 Luty 2011 Prosze nie kupowac gti wiecej zostanie dla mnie ;) Pozdrawiam Vorax:)
karabin Napisano 2 Luty 2011 Napisano 2 Luty 2011 Ciebie też w Chinach zrobili? Według ciebie wszystko robi się w Chinach ,więc co robi się w innych krajach?Nic níkt nie produkuje? Być może w pewnych tematach mam braki,toteż pogłębiam temat i zarazem wiedzę,wszak całe życie człowiek się uczy.Co do marketów to do Ikei nie chodzę,swoją drogą w marketach nie do końca wszystko jest chińskie.Szajsem się nie otaczam,wolę wydać więcej i kupić lepsze ale nie chińskie:) Proponuję aby każdy pozostał przy swoim i skupić się na wykrywaczu do 4 tysięcy ,taki zresztą był temat.Pozdrawiam.
sid30 Napisano 2 Luty 2011 Napisano 2 Luty 2011 A Nostradamus powiedział „ i rasa żółta zaleje świat... „ :)))) panowie do rzeczy bo tez jestem zainteresowany waszymi poradami na temat takiej wykrywki i nie chce mi się przebijać przez kilotony bzdetnych wypowiedzi :(
adam793 Napisano 2 Luty 2011 Napisano 2 Luty 2011 jacho nawet głupią dętkę do mego roweru kupuję trzy razy w roku dlaczego??dlatego że są chińskie i puszczają przy wentylach co tu więcej gadać nie mówmy o sprzętach co posiadaja chińskie podzespoły tylko o chińskim szajsie zalewającym Polskę jak kubki z auchan,Sid30 takie tematy byly poruszane z 1000 razy o wykrywkach jaka najlepsza itp wystarczy w wyszukiwarkę wejść po co się powtarzać i przekomarzać jaka lepsza.
sid30 Napisano 2 Luty 2011 Napisano 2 Luty 2011 A no po to że jest to dział „sprzęt poszukiwaczy” tytuł wątku „ wykrywacz 4 tyś” a nie „czy chińskie jest fajne czy tez nie „
wonpiotrus Napisano 2 Luty 2011 Napisano 2 Luty 2011 a może którys z modeli c.scope? szanująca sie firma i chyba tak w chińszczyzne nie idą...
Raned Napisano 2 Luty 2011 Napisano 2 Luty 2011 I tutaj się chyba mylisz, bo jeden z prominentnych uczestników forum wypowiedział się, że ich ostatnia produkcja to ChRL (ja nie mam wiedzy na ten temat, jednak nie ma na nich napisu Made in England, częściej się psują i wygląd też nieco chiński).
ratkier Napisano 5 Luty 2011 Napisano 5 Luty 2011 Temat powinien się nazywać Chiny a jakość towarów" a nie tak jak obecnie. Miałem nadzieję, że przeczytam ciekawe opinie na temat a tu tylko mowa o jakości chińskich wyrobów :(
adam793 Napisano 5 Luty 2011 Napisano 5 Luty 2011 Ale co ty chcesz więcej czytać masz tyle kasy kup se e-traca i nie będziesz żałował napewno obyś go tylko użył tak na ile go stać,dalej chcesz żeby pisali a to ten dobry,nie nie ten ,o ten dobry.
karabin Napisano 5 Luty 2011 Napisano 5 Luty 2011 Kolego adam793,twoja odpowiedź to strzał w 10,ni mniej ni więcej:)Po wtóre dyskusja na temat chińskich towarów też może być przydatna.Zdrów
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.