Panmc Napisano 1 Luty 2011 Autor Napisano 1 Luty 2011 Witam.Panowie mam pewien problem z x-terrą. Wykrywacz kupiłem jakieś miesiąc temu jest to sprzęt roczny i posiada jeszcze 24m gwarancji(kupiona w V w W-wa). Wykrywacz jest sprawny jednak nie o to chodzi, dopiero kilka dni temu zauważyłem że nie posiada plomby gwarancyjnej (tej na panelu elektroniki pod zasobnikiem na baterie) ale jest ślad że była. Nie mam kontaktu z osobą od której kupiłem sprzęt jednak przeszukałem historię jego wypowiedzi na forum i pisał że tuż po zakupiepadła mu". Czy serwis po naprawie mógł nie nalepiać nowej plomby?
Brzęczyszczykiewicz Napisano 1 Luty 2011 Napisano 1 Luty 2011 Jeśli powinna być a nie ma i Viking to potwierdzi, to odeślij czym prędzej z żądaniem zwrotu pieniążków. Ponieważ aukcja była niezgodna z opisem. Szkoda tylko że dopiero teraz to zauważyłeś...
adam793 Napisano 1 Luty 2011 Napisano 1 Luty 2011 Moim zdaniem serwis powinien nalepić nową plombę,a jeżeli chodzi o kupienie używanego wykrywacza mam do ciebie pytanie czy zapytałeś sprzedającego czy wykrywacz był napawiany lub coś co z nim się działo??Jak kupileś go na aukcji czy ręka w rękę??Zadzwoń do vikinga podaj numer seryjny powinni ci wszystko powiedzieć..
Panmc Napisano 1 Luty 2011 Autor Napisano 1 Luty 2011 Kupowałem ją z ogłoszenia zamieszczonego na forum. Transakcja przebiegła bez problemu, gościu dał mi gwarancje ze w razie by mi się coś nie spodobało to zwraca kasę a że wszystko było ok to wykrywacz został.Trzeba będzie zapytać w V..ingu czy da się z tym coś zrobić ale wątpię by poszli człowiekowi na rękę w tej sytuacji. Pozostanie mi dmuchać i chuchać na nią by nic się nie zepsuło.
adam793 Napisano 1 Luty 2011 Napisano 1 Luty 2011 Zadzwoń do vikinga a póżniej napisz tutaj co ci powiedzieli myślę że będzie dobrze z vikinga też śledzą forum.Pozdrawiam.
mariusz12348 Napisano 1 Luty 2011 Napisano 1 Luty 2011 Sprawdzałem swoją Terrę 705 kupiona nowa w Vikingu też nie mam plomby gwarancyjnej a jest na nią miejsce i nie była naprawiana. W poprzednim wykrywaczu też nie miałem więc myślę że nie ma co się przejmować
P_iter Napisano 1 Luty 2011 Napisano 1 Luty 2011 Ja w Vikingowym Garrecie, też nie mam plomby. Po otwarciu puszki z elektroniką i tak by było widać, że ktoś grzebał. Na pewno mają rejestrację wszelkich napraw i swoją robotę poznają.
pawlik Napisano 1 Luty 2011 Napisano 1 Luty 2011 To chyba standard. Na mojej Teresce też nie ma plomby. Sprzęt kupiony nowy i w Vikingu.
adam793 Napisano 1 Luty 2011 Napisano 1 Luty 2011 Na moim explorerze też niema plomby też kupiony nowy,ale pamiętam poprzednik quattro miał plombe w kształcie paska naklejonego na obudowie elektroniki po obu stronach.
Panmc Napisano 1 Luty 2011 Autor Napisano 1 Luty 2011 Więc wszystko ok. Zbyt wcześnie zacząłem trząść portkami ale zasugerowałem się kilkoma filmami na youtubie oraz tym ze miałem kiedyś x30 i na niej właśnie była plomba. Dzięki Panowie za odpowiedź.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.