Skocz do zawartości

Problem z gwarancją

Panmc

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.

Panowie mam pewien problem z x-terrą. Wykrywacz kupiłem jakieś miesiąc temu jest to sprzęt roczny i posiada jeszcze 24m gwarancji(kupiona w V w W-wa). Wykrywacz jest sprawny jednak nie o to chodzi, dopiero kilka dni temu zauważyłem że nie posiada plomby gwarancyjnej (tej na panelu elektroniki pod zasobnikiem na baterie) ale jest ślad że była. Nie mam kontaktu z osobą od której kupiłem sprzęt jednak przeszukałem historię jego wypowiedzi na forum i pisał że tuż po zakupiepadła mu". Czy serwis po naprawie mógł nie nalepiać nowej plomby?
Napisano
Moim zdaniem serwis powinien nalepić nową plombę,a jeżeli chodzi o kupienie używanego wykrywacza mam do ciebie pytanie czy zapytałeś sprzedającego czy wykrywacz był napawiany lub coś co z nim się działo??Jak kupileś go na aukcji czy ręka w rękę??Zadzwoń do vikinga podaj numer seryjny powinni ci wszystko powiedzieć..
Napisano
Kupowałem ją z ogłoszenia zamieszczonego na forum. Transakcja przebiegła bez problemu, gościu dał mi gwarancje ze w razie by mi się coś nie spodobało to zwraca kasę a że wszystko było ok to wykrywacz został.Trzeba będzie zapytać w V..ingu czy da się z tym coś zrobić ale wątpię by poszli człowiekowi na rękę w tej sytuacji. Pozostanie mi dmuchać i chuchać na nią by nic się nie zepsuło.
Napisano
Zadzwoń do vikinga a póżniej napisz tutaj co ci powiedzieli myślę że będzie dobrze z vikinga też śledzą forum.Pozdrawiam.
Napisano
Sprawdzałem swoją Terrę 705 kupiona nowa w Vikingu też nie mam plomby gwarancyjnej a jest na nią miejsce i nie była naprawiana. W poprzednim wykrywaczu też nie miałem więc myślę że nie ma co się przejmować
Napisano
Ja w Vikingowym Garrecie, też nie mam plomby. Po otwarciu puszki z elektroniką i tak by było widać, że ktoś grzebał. Na pewno mają rejestrację wszelkich napraw i swoją robotę poznają.
Napisano
Na moim explorerze też niema plomby też kupiony nowy,ale pamiętam poprzednik quattro miał plombe w kształcie paska naklejonego na obudowie elektroniki po obu stronach.
Napisano
Więc wszystko ok. Zbyt wcześnie zacząłem trząść portkami ale zasugerowałem się kilkoma filmami na youtubie oraz tym ze miałem kiedyś x30 i na niej właśnie była plomba. Dzięki Panowie za odpowiedź.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie