drag47 Napisano 1 Luty 2011 Autor Napisano 1 Luty 2011 Czy ktoś z użytkowników forum pracował z tym sprzętem? Czy jest on wart swojej ceny? Interesuje mnie też jak to jest z tworzeniem map przy pomocy datalogger'a. Czy są one dokładne? Chodzi mi o to czy na takich mapach widać malutkie przedmioty wielkości niedużych monet no i czy oglądając taką mapę można z całą pewnością stwierdzić ,że dany przedmiot jest właśnie monetą. Jak się ten wykrywacz sprawuje w bardzo zaśmieconym terenie? No i czy nadaję się do przeszukiwania domów/ścian? Prosiłbym o opinie użytkowników ,oczywiście jeśli takowi tutaj są. pozdrawiam
Enders Napisano 1 Luty 2011 Napisano 1 Luty 2011 Witam, ja pracowałem i wciąż często pracuję, ale na X3 niestety. Powiem tak, mapy na DataLogger'ze są niezbyt dokładne. Zresztą, zależy to od wielkości cewki. To urządzenie ma na celu zobrazować, jak przypuszczalnie może wyglądać dany przedmiot, i aby dobrze było go widać na mapie potrzeba, aby ten przedmiot był dość duży. W zaśmieconym terenie nawet daje radę", ale trzeba uzbroić się w małą DD. To zresztą zależy, na jakie sygnały jesteś przygotowany, bo można wystartować z ramą 1x1m i automatycznie będą odrzucane drobne przedmioty żelazne. A co do ścian to nie wiem, bo nigdy tak nie szukałem ;). Pozdrawiam!
fred72 Napisano 1 Luty 2011 Napisano 1 Luty 2011 to nie jest sprzęt na monety,jego potencjał widać po podłączeniu ramy,powala zasięgami przyczym jest dokładny,nie miniesz puszki po piwie na 1 m.gł.do ścian by się nadawał poniewż nie reaguje na cegłę.jeśli cię stać to jest wart swojej ceny,nie będziesz dwa razy chodził tym samym miejcsem.pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.