Skocz do zawartości
  • 0

Łuska Mauser - bicia

jacko33

Pytanie

Napisano
Witam.
Mam łuskę od mausera i nie mogę odnaleźć znaczenia bić. Łuska ma cztero elementowe bicia bez linii sektorowych.
Bicia: s67, 16, 3, UN ostatnia może być ON ale to jest bardzo, bardzo mało prawdopodobne bo dość długo ją oglądałem. Dodam, choć nie wiem czy to ważne, że łuska ma dwa ślady po elaboracji. Niestety w chwili obecnej nie dam rady wstawić fotki bo z komórki niewiele widać. Z góry dziękuję. Pozdro.J"

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.
Mam łuskę od mausera i nie mogę odnaleźć znaczenia bić. Łuska ma cztero elementowe bicia bez linii sektorowych.
Bicia: s67, 16, 3, UN ostatnia może być ON ale to jest bardzo, bardzo mało prawdopodobne bo dość długo ją oglądałem. Dodam, choć nie wiem czy to ważne, że łuska ma dwa ślady po elaboracji. Niestety w chwili obecnej nie dam rady wstawić fotki bo z komórki niewiele widać. Z góry dziękuję. Pozdro.J"
Napisano

Chodzi ci o takie bicie pruskie (zdjecie z munition.org)

UN - RWS, Utendörffer, Nürnberg
S67 - zawartość miedzi w mosiadzu
3 - wyprodukowana w marcu
16 - 1916r

Pzdr.AD

Napisano
nie pisz w tytule do identyfikacji" wszak jest w dziale, który temu celowi służy.

tytuł wątku pozwoliłem sobie poprawić i uprzejmie proszę o poświęcenie chwili czasu i przeczytanie :

http://www.odkrywca.pl/regulamin-przeczytaj-przed-dodaniem-tematu-,654705.html#654705

-pozdro-
Napisano
Ave Danzig dzięki wielkie o takie właśnie bicia mi chodzi. U mnie w miejscu Twojej 15 ja mam 16 a w miejscu 11 mam 3.
Tytus Wybacz i dzięki za zmianę. Pozdro.J"

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie