Skocz do zawartości
  • 0

znaczek

arci

Pytanie

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wilczy Szaniec to województwo bodajże warmińsko mazurskie także masz trudny orzech do zgryzienia może być psi identyfikator bo w Wilczym Szańcu była dobrze strzeżona kwatera Hitlera i na pewno było tam sporo patroli z psami ale skąd u ciebie????Nie mam pojęcia pozdro.
Napisano
Znaczek znaleziony w miejscowości (Regenthin )obecnie Radęcin możliwe że jakaś marka narzędziowa pierwsze skojarzenie miałem jako psi znaczek.Zdrów
Napisano
I ja się poprawię ta miejscowość to Wolfenstein (nie sądzę żeby się jedno f walnęli) i jest to wioska niewielkich rozmiarów z zerowym przemysłem (w każdym razie na dziś dzień). Więc jednak jest mało możliwe ażeby blaszka pochodziła stamtąd - jeżeli psia to miasteczko wystawienia musiało być chyba wielkości ówczesnego powiatowego (Kreis) w każdym razie u mnie tak jest (pomorskie). Przypuszczam więc że to inna miejscowość jednak nie odnalazłem choćby podobnej...
Napisano
Też tak przypuszczam bo patrząc po moich powinna być data (rok) z tego co kojarzę oglądając inne (carskie, polskie etc.) ten element zawsze występuje... Kolejnym pomysłem może być iż nie jest to nazwa miejscowości a np. właściciela zakładu. Nie jestem jednak pewien czy istniała wtedy taka praktyka czy raczej nie pisano nazwy zakładu lub miejscowości gdzie był zlokalizowany.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie