Manierkarz Napisano 23 Styczeń 2011 Napisano 23 Styczeń 2011 Wygląda na zwłoki hełmu francuskiego wz.15 AdrianPozdro
Manierkarz Napisano 23 Styczeń 2011 Napisano 23 Styczeń 2011 Wygląda na zwłoki hełmu francuskiego wz.15 AdrianPozdro
Czarek Napisano 23 Styczeń 2011 Napisano 23 Styczeń 2011 Rzadko bywam już na forum odkrywcy,ale jako że trafiłem tu dziś i akurat do mnie pytanie śpieszę z odpowiedzią, myślę że ta pozostałość adriana powstała w wyniku zniszczenia hełmu, w dostępnej literaturze brak jakichkolwiek danych na temat używania adrianków po całkowitym pozbyciu się daszków, ciekawe jest natomiast, czy rzeczony egzemplarz jest pozostałością po naszej wrześniowej armii czy może przez niemiaszków lub francuskich jeńców został do nas przywieziony. Obejrzyj proszę miejsce mocowania odznaki z przodu czerepu-czy otworki są zalutowane?Ma nity polskiej przeróbki"?jeśli chcesz pogłębić wiedzę o adrianach i nie tylko zapraszam do preglądania:helmy.ocom.pl oraz helmy.fora.pl
Pytanie
Manierkarz
Pozdro
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.