lincoln Napisano 21 Styczeń 2011 Autor Napisano 21 Styczeń 2011 witam,prosze o id orla z matka i dzieciatkiem,jest to odlew,do czgo mial sluzyc i jakie lata,,orla zerknalem w warsztacie samochodowym,mysle ze jest odlewany wspolczesnie ale interesuje mnie orginal,pozdrawiam
lincoln Napisano 21 Styczeń 2011 Autor Napisano 21 Styczeń 2011 wielkosc ok 15-18 cm,wisi na scianie wiec nie moglem zmierzyc
Sailer Napisano 21 Styczeń 2011 Napisano 21 Styczeń 2011 Dwukrotnie spotkałem się z takim orzełkiem, odlewane były z czegoś w rodzaju cyny / ołowiu. Jeden miał na klacie" jajowate zdjęcie z Matką Boską. Obydwa miały z tyłu mocowanie na druciana podpórkę. Jeden z nich dumnie stał swego czasu u mojej babci na telewizorze :] Orzełki odlewane za czasów PRL, i niech zmyłką nie będzie to, że miały koronę.PzdЯ
stock84 Napisano 21 Styczeń 2011 Napisano 21 Styczeń 2011 I niech zmyłką też nie będzie że każdy o podobnej kompilacji symboli jest z PRL...nie mam na myśli tego egzemplarza.Pzdr
Pytanie
lincoln
witam,prosze o id orla z matka i dzieciatkiem,jest to odlew,do czgo mial sluzyc i jakie lata,,orla zerknalem w warsztacie samochodowym,mysle ze jest odlewany wspolczesnie ale interesuje mnie orginal,pozdrawiam
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.