Erich Honecker Napisano 20 Styczeń 2011 Autor Napisano 20 Styczeń 2011 Orzełek wyszywany nicią na podkładzie sukiennym w kolorze khaki . Wymiary 30 x 40 mm . Orzełek wygląda na wojskowy . Przypuszczam , że współczesny lub z PRL-u .
stock84 Napisano 20 Styczeń 2011 Napisano 20 Styczeń 2011 Bez przesady, przedwojenny różnił się sporo.Jak dla mnie to kopia, któregoś z rysunków orła PSZ na zach.
stock84 Napisano 20 Styczeń 2011 Napisano 20 Styczeń 2011 Albo może się zapędziliśmy za bardzo i to jakaś współczesna produkcja dla wojska? Nie wiem jak te współczesne wyglądają oprócz metalowego.Pzdr
Erich Honecker Napisano 23 Styczeń 2011 Autor Napisano 23 Styczeń 2011 Dziękuję Kolegom . Sam też trochę szukałem w necie . Znalazłem taki stary watek na tym forum gdzie było kilka orzełków trochę podobnych do mojego jednak nie identycznych . Mój orzełek najprawdopodobniej był na owalnej lub prostokątnej podkładce i został z niej wyciety po konturze orła . Cóż , niech pozostanie zagadką .Ten orzełek znajdował się w pudełku z medalem PRL Siły zbrojne w służbie ojczyzny " z rzymską V . To po ojcu mojego szwagra . Z tego co wiem był on w czasie wojny w partyzantce i uczestniczył w wysadzaniu niemieckich pociągów .
MarcinF Napisano 20 Styczeń 2011 Napisano 20 Styczeń 2011 Forma górnej części skrzydeł jak we współczesnych.
Erich Honecker Napisano 20 Styczeń 2011 Autor Napisano 20 Styczeń 2011 Orzełek wyszywany nicią na podkładzie sukiennym w kolorze khaki . Wymiary 30 x 40 mm . Orzełek wygląda na wojskowy . Przypuszczam , że współczesny lub z PRL-u .
Pytanie
Erich Honecker
Orzełek wyszywany nicią na podkładzie sukiennym w kolorze khaki . Wymiary 30 x 40 mm . Orzełek wygląda na wojskowy . Przypuszczam , że współczesny lub z PRL-u .
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.