marcing455 Napisano 19 Styczeń 2011 Autor Napisano 19 Styczeń 2011 Witam, czy ktoś mógłby mi odczytać, jeśli dałoby radę również i przetłumaczyć znaki na klindze tego miecza? powinno być tam napisane imię i nazwisko kowala oraz data wykucia? z góry dziękuję.
okejos Napisano 24 Styczeń 2011 Napisano 24 Styczeń 2011 chinole robiąc kopie przepisuja (nabijają) znaki ze zdjec lub opisów. to samo tyczy sie wszystkich kopii, broni , obrazów itp. oczywiscie postarzanie to standart. Litery tak sie szybko nie zmieniaja zeby napisu z XIX nie mozna było odczytac. mam kopie obrazu chinskiego niby :D z XVIII wieku a chinol odczytał bez problemu.jedynie z czym sobie jeszcze nie mgą poradzić to... napisy na frnacuskich bagnetach.. za bBoga im to nie wychodzi :D
marcing455 Napisano 19 Styczeń 2011 Autor Napisano 19 Styczeń 2011 Witam, czy ktoś mógłby mi odczytać, jeśli dałoby radę również i przetłumaczyć znaki na klindze tego miecza? powinno być tam napisane imię i nazwisko kowala oraz data wykucia? z góry dziękuję.
tyfus Napisano 19 Styczeń 2011 Napisano 19 Styczeń 2011 przeczytaj, proszę, jak tytułować wątki :http://www.odkrywca.pl/regulamin-przeczytaj-przed-dodaniem-tematu-,654705.html#654705
nahm01 Napisano 20 Styczeń 2011 Napisano 20 Styczeń 2011 imię i nazwisko kowala oraz data wykucia" chyba fabryka gdzieś w Chiach.
obert8 Napisano 21 Styczeń 2011 Napisano 21 Styczeń 2011 Pewinie jest tam napisane Witaj nieznajomy wlasnie patrzysz na chlam ktory ci sprzedalem
lincoln Napisano 20 Styczeń 2011 Napisano 20 Styczeń 2011 nawet nie fabryka,katana nigdy nie widziala japonii,widziala natomiast chinczyka w piwnicy.
marcing455 Napisano 20 Styczeń 2011 Autor Napisano 20 Styczeń 2011 Dzięki za opinie, ale mi o to nie chodziło, tylko o to co tam jest napisane? więc jeśli ktoś to umie przetłumaczyć niech mi napisze.
Pytanie
marcing455
Witam, czy ktoś mógłby mi odczytać, jeśli dałoby radę również i przetłumaczyć znaki na klindze tego miecza? powinno być tam napisane imię i nazwisko kowala oraz data wykucia? z góry dziękuję.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.