paczka Napisano 19 Styczeń 2011 Autor Napisano 19 Styczeń 2011 Mam pytanie.Chodzilem 1 rok z jablem. Chce sie przeżucic na cos innego (szukam militarki) co byscie mi polecili? zastanawiam sie nad tym traper ale czekam na wasze opinie interesuje mnie zasięg a nie dyskryminacja.A o smętka teraz trudno :(
WST 1939 Napisano 19 Styczeń 2011 Napisano 19 Styczeń 2011 Witam serdecznie, kilka tematów niżej jest temat dotyczący tych dwóch wykrywek. Jeżeli masz takie miejsca w których nie walają się śmieci to śmiało, powiem z czystym sumieniem że do teraz bardzo często używam tej wykrywki, naprzemian z Rutusem, i naprawdę polecam na grubszą militarkę. Jednak jeżeli interesują Ciebie monetki to nie masz na co liczyć. Masz moje efekty pracy z nim (jedna wyprawa) w znaleziskach bez identyfikacji.Jednak to od Ciebie zależy czy zdecydujesz się na niego, napisałeś że interesuje Ciebie zasięg, a więc dobrze trafiłeś, kupuj z największą cewką, nie jedno wpadnie w Twoje ręce, co do dyskryminacji, nawet z domontowaniem jej efekty nie będą zbyt ciekawe w porównianiu z wyższej klasy sprzętem (szukaj na youtube filmiku, kolegi z Odkrywcy).No i na początek przeczytaj od deski do deski temat poniżej.
karabin Napisano 19 Styczeń 2011 Napisano 19 Styczeń 2011 Witam.Ja pomykam z Midaskiem (to to samo co Traper,tyle że ma rozróżnianie które z góry mówię że nie zawsze się sprawdza bo to w końcu PI). Zasięg ma ogromny ,jak dziurę wykopiesz to nawet widać cię nie będzie. Jak będziesz kupował to dokup od razu drugą cewkę tak abyś miał 24 i 37 cm.Zanim kupiłem swojego to różne opinie czytałem na jego temat ale zaryzykowałem i kupiłem i nie żałuję. Oczywiście trzeba go dobrze poznać żeby móc się nim skutecznie posłużyć, większość negatywnych opini na temat ww.wykrywek wynosi się z tego że niektórzy nie wiedzieli jak się nim posługiwać a potem dyrdymały wypisywali . Krytykowano także jego wagę,ale cóż się spodziewać po takim gościu o posturze kalesonów.Co do monetek to też się czasem zdarzy że wyjdą. Na militarkę jest w sam raz. Hs też są dobre na militarkę ale nie są też bez wad bo pękają rurki. To na razie tyle.
tomekd666 Napisano 22 Styczeń 2011 Napisano 22 Styczeń 2011 Ja chodzę z Traperem. Gdy go kupowałem myślałem że będzie tylko na ogromne fanty, tym czasem, w miejscu gdzie kiedyś chodziłem z trochę lepszym jablem, wykopywałem jeszcze od cholery łusek dość głeboko. Prawdą jest że trzeba go poznać, odpowiednie ustawienie dodaje jeszcze z 20cm zasięgu, namierzanie to też nie problem, oczywiście na początku przeklinałem gdy kopalem obok wielki dół a fant był kawałek dalej dość płytko:) ale po kilku wypadach nauczyłem się nim namierzać. Oczywiście chodzę z nim bo mam miejscówki słabo zaśmiecone, inaczej bym chyba świra dostał :) Sprzęt sprawdza się bardzo dobrze w okopach.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.