małrer Napisano 19 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2011 Wtam.Mam mały dylemat mianowicie:dotyczy koncówki wtyczki sondy DD.Moja wtyczka jest od Teknetics Delta 4000.CZy ten wtyk będzie pasował od f-ki5 do delty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
małrer Napisano 19 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2011 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacho Napisano 19 Styczeń 2011 Share Napisano 19 Styczeń 2011 F5 (tak samo jak F2 i F4) ma 2 typy wtyczek.http://www.metaldetector.cc/index.asp?PageAction=VIEWPROD&ProdID=1140http://www.metaldetector.cc/index.asp?PageAction=VIEWPROD&ProdID=1269Musisz się dowiedzieć u sprzedawcy jaki typ posiada w swojej wykrywce. Jeśli zakręcaną to powinno pasować. W końcu to ta sama firma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
małrer Napisano 19 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2011 dzięki jacho za pomoc pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 19 Styczeń 2011 Share Napisano 19 Styczeń 2011 A ja zachowałbym ostrożność. Niezależnie od typu złącza (wtykane, zakręcane) sondy DD 11 do Fishera F5 występują pod osobnymi numerami katalogowymi. W sklepie Kellyco zaznaczone są jako "tylko do F5. Z pozoru te same sondy DD 11" występują pod innymi numerami katalogowymi do wykrywaczy F2/F4 oraz F70/75, podobnie jak do całej rodziny Tekneticsów. W sumie jest ich 6 rodzajów:- do F2/F4 wtykane- do F2/F4 zakręcane- do F5 wtykane- do F5 zakręcane- do F70/F75- do TekneticsówPodejrzewam, że sondy do Tek'ów mogą być zgodne z tymi do F70/75. Natomiast doskonale pamiętam rozmowy na zagranicznych forach, że sondy DD 11 od modelu F70/75 nie pasowały do F5, do którego z opóźnieniem wypuszczono na rynek dedykowaną modyfikację sond DD 11" i snajperki.M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
małrer Napisano 19 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2011 w niedzielę z kolegą po fachu sprawdziłem co nie co i tak do delty pasuje wtyk od f75 ale parametry delty to 7.8 a f75 to 7.5 więc błędnie będzie wskazywac fanty;)chodzi o sady DD oczywiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacho Napisano 19 Styczeń 2011 Share Napisano 19 Styczeń 2011 F75 pracuje na 13kHz. A Fisher F5 na 7.8kHz. Sprawdzenie tego to 5s. roboty. To chyba oczywiste że cewka od F5 nie przypasi do F75.Wpienia mnie jak ludzie piszą farmazony i snują nieprawdopodobne teorie bazując na informacjach których sprawdzenie zajmuje tyle co długie pierdnięcie. A smród się potem niesie, powstają wątpiwości i ludzie podejmują głupie decyzje.Teoria nr 2. Różne noty katalogowe. To przecież oczywiste! Są 2 firmy (a tak naprawdę są właścicielem również trzeciej, niezbyt dobrze u nas postrzeganej). Jeśli sprzedajesz sprzęt jednej firmy to potrzebujesz unikalnego ID które pozwoli na pobranie towaru np. z inną naklejką i którego sprzedaż pójdzie na konto tej a nie innej firmy. Ten sam nr katalogowy wprowadził by jeden wielki bajzel bardzo utrudniający później rozliczenia fiskalne, magazynowanie, inwentaryzacje itp.Po trzecie i ostatnie. Cewka do F5 jest ylko" do F5 bo tylko F5 pracuje na tej częstotliwośći. F2/F4 to 5,9kHzF5 na 7,8kHz (tak samo jak Teknetics Alpha, Delta, Gamma, Omega)F70/75 na 13kHz (tak jak T2 i T2 LTD) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 19 Styczeń 2011 Share Napisano 19 Styczeń 2011 Częstotliwość wcale nie jest takim oczywistym kryterium wykluczającym. Np. w Tesoro dokładnie te same sondy pasują do Ciboli/Vaquero na 14.3 kHz i do Tejona na 17.2 kHz. To absolutnie pewna i sprawdzona w praktyce informacja.Poza tym sonda Tekneticsa wg Kellyco pasuje zarówno do linii greckiej", jak i do modelu G2 (19 kHz).M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
małrer Napisano 19 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2011 chyba mnie ktoś zle zrozumiał chodzi mi o jedną kwestję czy sonda z f5 pasuje do delty4000? wiem teraz że jest kilka rodzaji wtyków i jeden pasuje do delty a ona pracuje na 7.8khz ale teścik robiłem wtyku z f75 i wtyk pasuje do delty ale parametry inne o to mi chodziło czy teraz jest jasne o co kaman? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draven85 Napisano 19 Styczeń 2011 Share Napisano 19 Styczeń 2011 Nie lepiej poświęcić minutę na zadzwonienie do sklepu i uzyskanie pewnej informacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakuzo76 Napisano 12 Kwiecień 2016 Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Witam mambprosbe do posiadaczy f75/t2 czy można by udostępnić foto podłączenia wtyczki z kolorami do których pinow są przylutowane Z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.