Skocz do zawartości

Do posiadaczy fishera f5

małrer

Rekomendowane odpowiedzi

F5 (tak samo jak F2 i F4) ma 2 typy wtyczek.
http://www.metaldetector.cc/index.asp?PageAction=VIEWPROD&ProdID=1140
http://www.metaldetector.cc/index.asp?PageAction=VIEWPROD&ProdID=1269
Musisz się dowiedzieć u sprzedawcy jaki typ posiada w swojej wykrywce. Jeśli zakręcaną to powinno pasować. W końcu to ta sama firma.

A ja zachowałbym ostrożność. Niezależnie od typu złącza (wtykane, zakręcane) sondy DD 11 do Fishera F5 występują pod osobnymi numerami katalogowymi. W sklepie Kellyco zaznaczone są jako "tylko do F5. Z pozoru te same sondy DD 11" występują pod innymi numerami katalogowymi do wykrywaczy F2/F4 oraz F70/75, podobnie jak do całej rodziny Tekneticsów. W sumie jest ich 6 rodzajów:
- do F2/F4 wtykane
- do F2/F4 zakręcane
- do F5 wtykane
- do F5 zakręcane
- do F70/F75
- do Tekneticsów

Podejrzewam, że sondy do Tek'ów mogą być zgodne z tymi do F70/75. Natomiast doskonale pamiętam rozmowy na zagranicznych forach, że sondy DD 11 od modelu F70/75 nie pasowały do F5, do którego z opóźnieniem wypuszczono na rynek dedykowaną modyfikację sond DD 11" i snajperki.

M.

F75 pracuje na 13kHz. A Fisher F5 na 7.8kHz. Sprawdzenie tego to 5s. roboty. To chyba oczywiste że cewka od F5 nie przypasi do F75.
Wpienia mnie jak ludzie piszą farmazony i snują nieprawdopodobne teorie bazując na informacjach których sprawdzenie zajmuje tyle co długie pierdnięcie. A smród się potem niesie, powstają wątpiwości i ludzie podejmują głupie decyzje.

Teoria nr 2. Różne noty katalogowe.
To przecież oczywiste! Są 2 firmy (a tak naprawdę są właścicielem również trzeciej, niezbyt dobrze u nas postrzeganej). Jeśli sprzedajesz sprzęt jednej firmy to potrzebujesz unikalnego ID które pozwoli na pobranie towaru np. z inną naklejką i którego sprzedaż pójdzie na konto tej a nie innej firmy. Ten sam nr katalogowy wprowadził by jeden wielki bajzel bardzo utrudniający później rozliczenia fiskalne, magazynowanie, inwentaryzacje itp.

Po trzecie i ostatnie. Cewka do F5 jest ylko" do F5 bo tylko F5 pracuje na tej częstotliwośći.
F2/F4 to 5,9kHz
F5 na 7,8kHz (tak samo jak Teknetics Alpha, Delta, Gamma, Omega)
F70/75 na 13kHz (tak jak T2 i T2 LTD)

Częstotliwość wcale nie jest takim oczywistym kryterium wykluczającym. Np. w Tesoro dokładnie te same sondy pasują do Ciboli/Vaquero na 14.3 kHz i do Tejona na 17.2 kHz. To absolutnie pewna i sprawdzona w praktyce informacja.

Poza tym sonda Tekneticsa wg Kellyco pasuje zarówno do linii greckiej", jak i do modelu G2 (19 kHz).

M.

chyba mnie ktoś zle zrozumiał chodzi mi o jedną kwestję czy sonda z f5 pasuje do delty4000? wiem teraz że jest kilka rodzaji wtyków i jeden pasuje do delty a ona pracuje na 7.8khz ale teścik robiłem wtyku z f75 i wtyk pasuje do delty ale parametry inne o to mi chodziło czy teraz jest jasne o co kaman?

• 5 years later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie