Skocz do zawartości
  • 0

kawałek patery, urny?

psioter5

Pytanie

Napisano

Witam, znalazłem coś takiego, wykonane z brązu miedzi lub czegoś podobnego 300m od żydowskiego cmentarza na polu.Przedmiot jest bardzo kruchy i widnieje na nim ewidentnie jakiś wzór który mniej więcej przerysowałem na kartkę. co to mogło być?

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, znalazłem coś takiego, wykonane z brązu miedzi lub czegoś podobnego 300m od żydowskiego cmentarza na polu.Przedmiot jest bardzo kruchy i widnieje na nim ewidentnie jakiś wzór który mniej więcej przerysowałem na kartkę. co to mogło być?

Napisano
kolego psioter tak się składa że kiedyś znalazłem prawie identyczny kawałek, na zwykłym polu poza małym miasteczkiem, oczywiście jest tam w tej miejscowości cmentarz żydowski ale od miejsca znalezienia tego kawałka dzieli około 2 km. więc czy to może mieć jakiś związek z cmentarzem? sam niewiem.. (też jestem ciekaw co to takiego)
a i jest to z podobnego materiału jak ołów tylko że kruche(może jakiś stop)
pozdro.
Napisano

a oto mój kawałek(niestety nie fortunny traf łopatki)
i prawdopodobnie kopijnik ma racje, będzie to fragment świecznika bo kilkanaście metrów dalej kolega znalazł inny kawałek (podobny materiał i wzór) i ten jego jest na bank od świecznika.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie