radziol82 Napisano 16 Styczeń 2011 Autor Napisano 16 Styczeń 2011 Witam szukam info o starych wronkach,(bitwy, potyczki ciekawe wydarzenia) okolicach wartych odwiedzenia oczywiście z wykrywką??może ktoś chce się przyłączyć do poszukiwań??
radziol82 Napisano 10 Sierpień 2011 Autor Napisano 10 Sierpień 2011 tyle to już wiem, może ktos ma jakieś ciekawsze informacje, np niedaleko Wronek byly zrzuty spadochroniarzy (rzecin i miłkowo)ponadto w Puszczy Noteckiej była partyzantka. Ktoś cos wie więcej, ewentualnie gdzie moge szukać informacji
Pablo.wpl Napisano 10 Sierpień 2011 Napisano 10 Sierpień 2011 Kolego najwięcej ciekawych informacji o partyzantce uzyskasz zapewne u przypadkowych starszych ludzi mieszkających w pobliżu, warto pojeździć najpierw i popytać,porozmawiać.na pewno znajdzie się nie jeden co chętnie opowie to co słyszał to co się dowiedział od ojca, a zawsze z każdej opowieści coś wyciągniesz....Pozdrawiam
radziol82 Napisano 10 Sierpień 2011 Autor Napisano 10 Sierpień 2011 serdecznie dziękuję, rozmawiałem z kilkoma ludźmi , jednak informacje sa rozbieżne i nie pewne... wiadomo trzeba sprawdzic wszystko.. i kto pyta ten nie błądzi.. więc sie pytam.pozdrawiam
Pablo.wpl Napisano 10 Sierpień 2011 Napisano 10 Sierpień 2011 w okolicy też zapewne jest biblioteka, jakieś mądre książki o twojej miejscowości na pewno wyszły... warto pogrzebać, niekiedy można wpaść na naprawdę ciekawostki
Weteran-39 Napisano 12 Sierpień 2011 Napisano 12 Sierpień 2011 Kol. radzioL82 proponuję abyś zapoznał się z tym tytułem znajdziesz dużo informacji których szukasz.
Weteran-39 Napisano 12 Sierpień 2011 Napisano 12 Sierpień 2011 W tym wydawnictwie trochę historii która cię interesuje.Był to dodatek do gazety 'Głos Wielkopolski' myślę że znajdziesz w bibliotece Były 4 tomy..
radziol82 Napisano 14 Sierpień 2011 Autor Napisano 14 Sierpień 2011 bardzo dziękuje za wskazówki.z pewnością przeczytam te książki.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.