Shigella Posted January 16, 2011 Author Share Posted January 16, 2011 Witam! Mam taką manierkę, na pierwszy rzut oka przypomina te amerykańskie ale na dobrą sprawę nie wiem skąd ona pochodzi, dlatego zwracam się o pomoc w identyfikacji do kolegów :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shigella Posted January 16, 2011 Author Share Posted January 16, 2011 " Link to comment Share on other sites More sharing options...
mietek Posted January 16, 2011 Share Posted January 16, 2011 całosc pochodzi z lat 50-tych" datowanie manierek z tworzywa:- USA wprowadzilo manierki z tworzywa w 1961 (czy 1962 roku)- brytyjczycy tez wprowadzili swoje w latach 60-tychCzy aby to na pewno z lat 50-tych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbieracz14 Posted January 16, 2011 Share Posted January 16, 2011 a to moze koledzy z ONZ ze wzgórz GOlan hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinF Posted January 19, 2011 Share Posted January 19, 2011 Brytyjska jest oznaczona jako wz.58. Czy amerykańska nie został wprowadzona już w 1960? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbieracz14 Posted January 16, 2011 Share Posted January 16, 2011 a nie ma na niej hebraiskich napisów? mam identyczna z hebraiskimi napisami w komplecie był pas LC-1(z wytłoczonym na klamrze napisemTaiwan" całosc pochodzi z lat 50-tych .Wraz z innymi pamiatkami przywiozłem z niemiec gosc zostawiał sobie na pamiatke misji jakies drobne fanty, wszystko z ruznych armi swiata ale wzoru amerykanskiego, domyslam sie ze podobnie jak kraje bloku wschodniego przejmowały wzory rosyjskie tak nato lub sprzymierzonych kupowali lub produkowali na licencji ich wyposarzenie z tod te podobienstwo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbieracz14 Posted January 19, 2011 Share Posted January 19, 2011 moze i lata 60 , na mojej sa hebrajskie napisy, nie mam jak sprawdzic czy to cyfry czy litery Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shigella Posted January 16, 2011 Author Share Posted January 16, 2011 Tak jest na butli są słabo widoczne napisy, moja manierka również została przywieziona z Niemiec ;) Dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Shigella
Witam! Mam taką manierkę, na pierwszy rzut oka przypomina te amerykańskie ale na dobrą sprawę nie wiem skąd ona pochodzi, dlatego zwracam się o pomoc w identyfikacji do kolegów :)
7 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.