Skocz do zawartości

Rutus first...

ja21

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!
Jeżeli ktoś dysponuje tym wykrywaczem (lub dysponował)
niech wklei do tego tematu zdjęcia (zbliżenie) tej ścianki obudowy na której znajdują się potencjometry...
Chodzi mi dokładnie o to jak w tym wykrywaczy zmienia się dyskryminacje na all metal....
Napisano
Mam RF+ z 4 potencjometrami: głośność, czułość, dyskryminacja i grunt. Nie ma ustawienia All Metal. O ile pamiętam, jest tylko minimalna dyskryminacja, bez sygnału wiodącego.
Za to można ustawić dynamik 2-tonowy. Wtedy wszystkie przedmioty klasyfikowane poniżej ustawionego progu dyskryminacji sygnalizowane są innym dźwiękiem. Nie jest to klasyczny All Metal, ale pozwala usłyszeć każdy gwoździk.

M.
Napisano
ja21 a nie lepiej w sprawie badziewia, na krórym ścierają się napisy napisać do producenta. Powinien mieć to wydrukowane. Po co zaśmiecać forum?
Napisano
Między RF i RF+ zasięgi powinny być podobne. Na militarkę (stalową) - co najwyżej umiarkowane". W powietrzu hełm z ok. 70 cm. To tyle jeśli chodzi o RF. Natomiast RF+ miał jeszcze tryb statyczny, gdzie hełmik widziany był +20 cm w stosunku do dynamika. To wykrywacz nieco bardziej kolorkolubny", uniwersalny ale ze wskazaniem na kolor.

M.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie