ja21 Napisano 11 Styczeń 2011 Autor Napisano 11 Styczeń 2011 Witam!Jeżeli ktoś dysponuje tym wykrywaczem (lub dysponował)niech wklei do tego tematu zdjęcia (zbliżenie) tej ścianki obudowy na której znajdują się potencjometry...Chodzi mi dokładnie o to jak w tym wykrywaczy zmienia się dyskryminacje na all metal....
beaviso Napisano 11 Styczeń 2011 Napisano 11 Styczeń 2011 Mam RF+ z 4 potencjometrami: głośność, czułość, dyskryminacja i grunt. Nie ma ustawienia All Metal. O ile pamiętam, jest tylko minimalna dyskryminacja, bez sygnału wiodącego.Za to można ustawić dynamik 2-tonowy. Wtedy wszystkie przedmioty klasyfikowane poniżej ustawionego progu dyskryminacji sygnalizowane są innym dźwiękiem. Nie jest to klasyczny All Metal, ale pozwala usłyszeć każdy gwoździk.M.
ja21 Napisano 12 Styczeń 2011 Autor Napisano 12 Styczeń 2011 Jak możesz odezwij się na gadu-gadu 5203885
beaviso Napisano 12 Styczeń 2011 Napisano 12 Styczeń 2011 Nie używam takich wynalazków. Wystarczy, że tracę czas na forach. Pytaj tutaj.M.
Verte Napisano 13 Styczeń 2011 Napisano 13 Styczeń 2011 ja21 a nie lepiej w sprawie badziewia, na krórym ścierają się napisy napisać do producenta. Powinien mieć to wydrukowane. Po co zaśmiecać forum?
beaviso Napisano 13 Styczeń 2011 Napisano 13 Styczeń 2011 A Ty, Verte, jaki masz wykrywacz? Opowiedz nam o nim, z pewnością nie potraktujemy tego jako zaśmiecania forum...M.
ja21 Napisano 13 Styczeń 2011 Autor Napisano 13 Styczeń 2011 Beaviso, powiedz mi jakie to to ma zasięgi na militarke...zasiegu duzo beda sie róznic w wersji bez plus?
beaviso Napisano 13 Styczeń 2011 Napisano 13 Styczeń 2011 Między RF i RF+ zasięgi powinny być podobne. Na militarkę (stalową) - co najwyżej umiarkowane". W powietrzu hełm z ok. 70 cm. To tyle jeśli chodzi o RF. Natomiast RF+ miał jeszcze tryb statyczny, gdzie hełmik widziany był +20 cm w stosunku do dynamika. To wykrywacz nieco bardziej kolorkolubny", uniwersalny ale ze wskazaniem na kolor.M.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.