zeizoz Napisano 11 Styczeń 2011 Autor Napisano 11 Styczeń 2011 Cześć,Na zdjęciu obrączka z ledwo widoczną strzałą po której następują najprawdopodobniej 4 znaki pierwszy z nich to odwrócone do góry nogami duże L następnie coś w rodzaju litery R bądź A z pionową kreską na szczycie litery. Naprzeciwko cyfra 21 najprawdopodobniej rozmiar (21 mm). Wykonane ze złota bądź pozłacane ( nie wykluczam tombaku ). Podejrzewam wyrób rosyjski ale może być to błędny trop. Proszę o pomoc w identyfikacji wytwórcy lub jakieś sugestie.
czarek100 Napisano 11 Styczeń 2011 Napisano 11 Styczeń 2011 zeizoz zrób lepszą fotkę bo na tej to tylko mgła.
zeizoz Napisano 11 Styczeń 2011 Autor Napisano 11 Styczeń 2011 Kolejne zdjęcie ale nie sądzę by było lepszej jakości.
pemko26 Napisano 20 Styczeń 2011 Napisano 20 Styczeń 2011 To tylko moje domysły(prywatny znak jakiegoś złotnika)Pozdro...
ramboodkrywca Napisano 20 Styczeń 2011 Napisano 20 Styczeń 2011 a czy to napewno złoto mam obrączke z takim samym znakiem tylko że jest napis duble i liczba 26 jest powlekana czymś żółym ale to nie złoto
zeizoz Napisano 20 Styczeń 2011 Autor Napisano 20 Styczeń 2011 Na mojej niewidoczny jest napis ale najprawdopodobniej jest inny. Zainteresował mnie napis duble na twojej i znalzalem taki oto wątek z którego by wynikało że DUBLE oznacza podwójne złocenie (...).http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=662049
ramboodkrywca Napisano 20 Styczeń 2011 Napisano 20 Styczeń 2011 powlekana jest więc może i złotem dziwna sprawa
zeizoz Napisano 1 Luty 2011 Autor Napisano 1 Luty 2011 Czy ktoś może spotkał się z takim oznaczeniem na obrączce, lub może zasugerować coś na temat wytwórcy bądź kraju pochodzenia.
Raned Napisano 2 Luty 2011 Napisano 2 Luty 2011 Double (podwójny), czasami skracane na obrączkach do DBLE ma taką samą pisownię we francuskim jak i angielskim. Takie obrączki były mosiężne podwójnie złocone. Obstawiam Francję.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.