ditko Napisano 10 Styczeń 2011 Autor Napisano 10 Styczeń 2011 wpadła mi w pazurki takowa blaszka wymiary; wys.85mm szer.65mmkolega podpowiadał mi że to Straży Gminnej .
snake170381 Napisano 10 Styczeń 2011 Napisano 10 Styczeń 2011 Gemeindedinner - zatrudniony(czesto na umowe zlecenie, jak byla robota to go wolano) przez miasto lub gmine mial za zadanie przekazywac ustnie oficjalne,urzedowe obwieszczenia, mysle ze wiazalo sie to z powszechnym nieumieniem czytania ;), jego wizytowka byl dzwonek ktorym zwolywal ludzi i wtedy obwieszczal co mial do powiedzenia.Ciekawa i fajna blaszka. czy z twojej miejscowosci??Pozdrawiam
Kopacz1 Napisano 10 Styczeń 2011 Napisano 10 Styczeń 2011 wg. wyszukiwarki:Lonzyn - Łążyn na Ziemi Chełmińskiejhttp://www.zlawies.pl/index.php?strona=8103
ditko Napisano 11 Styczeń 2011 Autor Napisano 11 Styczeń 2011 Do Karpik zmieniony mam adres , dopiero teraz go uaktualniłem , jest w moich danych . A blaszka wyskoczyła ponad 150 km. od Łążyna razem z innymi fantami z zaboru Pruskiego . Nie jest z mojej miejscowości .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.