soprano74 Napisano 7 Styczeń 2011 Autor Napisano 7 Styczeń 2011 Witam!Poszukuje wszelkich starych map miast niemieckiego landu Nadrenia-Palatynat(Reinhald-Pfalz).Szczególnie zależy mi na mapach miast Mannheim,Worms,Mainz,mogą też byc mapki mniejszych miejscowości.Jeżeli znacie jakieś odnośniki do tych mapek to bardzo proszę o podanie,szukałem w sieci ale nic konkretnego nie trafiłem.Z góry dziękuję!
Czlowieksniegu Napisano 7 Styczeń 2011 Napisano 7 Styczeń 2011 Był? Sprawdzał?http://www.odkrywca.pl/stare-mapy-online-zbior-informacji-o-mapach-wszelkiego-rodzaju,267474.html#267474
soprano74 Napisano 7 Styczeń 2011 Autor Napisano 7 Styczeń 2011 zapomniałem o tym upsss!Zasiadam.Dziekuję za podpowiedź.Pozdro!
paulobies Napisano 8 Styczeń 2011 Napisano 8 Styczeń 2011 pytanko.co tam można znależć i jak z prawem,bo moze tam wyjade.dzieki
soprano74 Napisano 8 Styczeń 2011 Autor Napisano 8 Styczeń 2011 Co można znaleźć?Ja zbieram drobnicę ze szczególnym uwzględnieniem pamiatek po rzymianach i jest tego tutaj bardzo dużo.Sporo średniowiecza landowego,francuszczyzny,poza tym sporo monetek XVII-XIX wiek,w większości srebrny bilon.Z II wojny tez jest trochę rzeczy,ale to już musisz poszukać centralnie gdzie się tłukli amerykańce z niemcami,łusek od groma,jakieś kanistry,elementy broni,oprzyrządzenia etc.Co do prawa,można,z wyłączeniem stanowisk no i rzecz święta tutaj teren prywatny więc pytasz i lepiej zapytać.Gleba fajna,dobrze zachowuje znajdki,nawet te z Rzymu.Aha w moich rejonach kilometry pól,winnic do najbliższego lasku" około 20 km.Pozdro!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.