Skocz do zawartości

szukam dobrej ksiązki o odzaczeniach i wyposazeniu w III rzeszy

sid30

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam
czy znacie jakąć dobrą pozycję książkową o odznaczeniach i wyposażeniu-uzbrojeniu w armii w III rzeszy. Chodzi mi o to żeby były tam dobrej jakosci fotki zwłaszcza odznaczeń do porównania czy mam w ręku fals czy oryginał :))
pozdrawiam
Napisano
ojewyje nagrady trietiego reicha" Oljeg Kuryliev 2005. Niezła i w przystępnej cenie (ja dałem 50 PLN), porównywalne zachodnie kosztują co najmniej trzy razy tyle.

Deutsche Soldaten jest dobra w sferze wyposażenia, uzbrojenie traktuje po macoszemu. O uzbrojeniu np.
German automatic weapon of WW II" R. Bruce

Niezła w dalszym ciągu jest:

Uzbrojenie Wehrmachtu i Waffen SS" Wadim Kornijenko 1992

Bo operuje oryginalnymi schematami z epoki

Jeśli chcesz pogłebic swoja wiedzę o niemieckich RKM- ach i UKM- ach polecam

MG 34- MG 42 German Universal Machineguns" Folke Myrvanga 2002

No i pozostaje jeszcze fundamentalne dzieło

Sprawocznik po striełkowomu arużju" Żuka obejmujący broń strzelecką całego świata, lecz uwzgledniający niemal wszystkie niemieckie konstrukcje broni strzeleckiej doby II Wojny Światowej
Napisano
Poszukaj jeszcze tych:

http://odk.pl/wehrmacht-tarcze-naramienne-1940-1945,4977.html

http://odk.pl/wehrmacht-heer,5890.html
Napisano
witam
ma może ktoś ta książke ?? warta kupna ? A dokładniej to chciałbym się dowiedzieć czy sa tam ilustracje z opisami tych samych odznak ale róznych producentów i opisy ich detali ?
pozdrawiam
Napisano
Tak są, spisy producentów, ich znaki fotki z obu stron (też kolorowe), pudełka, przytaczane cytaty z dokumentów, foty nadań, zdjęcia odznaczonych etc. Przypuszczam iż nie wyczerpuje tematu (ma 111 s.) ale jak na moje potrzeby które są raczej podstawowe jest w jak najlepszym porządku.
  • 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie