ahins Napisano 5 Styczeń 2011 Autor Napisano 5 Styczeń 2011 Witam.Przeglądam znaleziska i nie mogę znaleźć nigdzie takiej łuski.Od prawej w górę:3 IART.D.I 13 i w dół IA.VIS.P.IZ góry dzięki za odpowiedź.Qui quaerit, invenit.
Voucur Napisano 5 Styczeń 2011 Napisano 5 Styczeń 2011 Tak jak bjar_1 napisał, 8x50 R Lebel produkcji francuskiej. Producent to na pewno Atelier de Construction de Vincennes, co do dostawcy mosiądzu nie jestem pewien, jeśli tam na pewno jest P po AVIS to Societe anonyme des mines et fonderies de Pontgibaud, ale może źle dojrzałeś i jest np. D, to by było Cie generale d'electro-metullurgie, usine de Dives. Te pionowe kreseczki to nie litery I ale rozdzielenie pól denka łuski na cztery sektory. 3 i 13 to trzeci kwartał 1913 roku. Pozdrawiam.
ahins Napisano 5 Styczeń 2011 Autor Napisano 5 Styczeń 2011 Witam.Przeglądam znaleziska i nie mogę znaleźć nigdzie takiej łuski.Od prawej w górę:3 IART.D.I 13 i w dół IA.VIS.P.IZ góry dzięki za odpowiedź.Qui quaerit, invenit.
Pytanie
ahins
Od prawej w górę:3 IART.D.I 13 i w dół IA.VIS.P.I
Z góry dzięki za odpowiedź.
Qui quaerit, invenit.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.