psioter5 Posted January 7, 2011 Author Share Posted January 7, 2011 mnie budowa wykrywki nie odstraszy, jedynie co mnie interesuje to parametry, wszystko inne jest do przerobienia, wyważenie to mnie w wędkach interesuje :) ale dla każdego jest ważne co innego i to trzeba uszanować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mazow Posted January 7, 2011 Share Posted January 7, 2011 Kolego psioter5 Przez ostatnie 10 lat skutecznie łowiłem ryby głównie na Wiśle. W tamtym roku Wisła przestała dawać. Przerzuciłem się na wykrywacz. Na początku miałem ACE. Teraz mam Rutusa. Jedno jest pewne. Nie tak ważny jest sprzęt jak miejscówka.Pozdrawiam, Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczesny Posted January 7, 2011 Share Posted January 7, 2011 Witam, proxime używałem dwa sezony, problem z końcówką sztycy rozwiązałem przyklejając ją Kropelką, eksploatowałem ją bardzo intensywnie, również w deszczu. Radze zainwestować w osłonę elektroniki, co do wagi -nie jest źle, myślę że to kwestia przyzwyczajenia, bywałem po kilkanaście godzin w terenie i bardziej bolały nogi niż ręka. Po smętku(mój pierwszy sprzęt) to duży krok naprzód, zwłaszcza jeżeli chodzi o drobnicę. Proxima jest prosta w obsłudze i przyznam że skuteczna. A o to przecież chodzi. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mazow Posted January 7, 2011 Share Posted January 7, 2011 Wiersz:Pierwsze wrażenie, to podłokietnika trzeszczeniePotem to było zmęczenie ręki, aż miło.Minęły tygodnie, opadły mi spodnieWykrywacz ciężkawy, Rutus to sporawyChodziłem węszyłem i gów..o wykryłemNie miałem miejscówki, bo pasły się krówkiAż razu pewnego u Nadleśniczego,Po straszliwej nawałnicyTam gdzie żyli rozbójnicyWyszły ładne talaryRocznik dosyć staryI skończyły się bóleTalary jak króleCiężko się nosić trzebaKiedy jest taka potrzeba Link to comment Share on other sites More sharing options...
soundgate Posted January 7, 2011 Share Posted January 7, 2011 hehe wierszyk niszczy;-DDD Link to comment Share on other sites More sharing options...
psioter5 Posted January 8, 2011 Author Share Posted January 8, 2011 Mazow to nie wędkarstwo, akurat w tym sporcie nie jestem nowicjuszem i wiem że sprzęt to nie wszystko lecz w wykopkach sprzęt jest bardzo ważny co z miejscówki jak wykrywacz nic nie pokaże bo za słaby i na odwrót co z wykrywacza jak ziemia pusta,do tego dochodzi 3elemęt jakim jest szczęście, 4umiejetności, jeśli się ma minimum 3 pierwsze to jest się gość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemko113 Posted August 27, 2011 Share Posted August 27, 2011 Witam mógłby ktoś podać orientacyjne wymiary proximy po złożeniu. Przymierzam się do kupna i chcę sprawdzić czy zmieści się w moim plecaku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sidzok Posted August 27, 2011 Share Posted August 27, 2011 to zależy jaki masz plecak? ale ja bym elektroniki do plecaka nie schował po pierwsze na kształt, po drugie z obawy że się coś urwie!! pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemko113 Posted August 27, 2011 Share Posted August 27, 2011 Ja też na dłuższą metę bym nie schował. Poręczność się przydaje chociażby ze względu na gapiów (nie lubię wzbudzać okolicznej sensacji) no i wygodę transportu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cowboys From Hell Posted August 28, 2011 Share Posted August 28, 2011 Ja kupiłem na proxime worek z demobilu za 11 zł (chyba po noszach bo jakiś czerwony krzyż jest na nim) proximy nawet nie muszę rozkładać żeby ją schować. Tylko wystarczy doszyć jeden pasek żeby przewiesić przez ramię. Worek jest zielony i świetnie się maskuję w krzakach. Dodatkowo wchodzi do niego saperka i wszystko co tylko mogę upchać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stock84 Posted August 28, 2011 Share Posted August 28, 2011 Proixima spokojnie chowa się w taki plecak, razem z saperką, 1,5 litra wody, śniadaniem i masą drobiazgów.Jedna sztyca wystaje tylko z 10-15 cm ale to proste do zamaskowania.Można spokojnie udawać przygodnego turyste.Poza tym nie rozumiem jak 400g(?) wagi więcej może przeszkadzać w użytkowaniu.Musi ktoś być niezła ciamajda jeżeli ten straszny ciężar go przeważa:)Rozbawili mnie ci heraklesi Link to comment Share on other sites More sharing options...
STYCHU3 Posted August 28, 2011 Share Posted August 28, 2011 Pokrowiec za 35 zł na all... Link to comment Share on other sites More sharing options...
STYCHU3 Posted August 28, 2011 Share Posted August 28, 2011 ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
STYCHU3 Posted August 28, 2011 Share Posted August 28, 2011 saperka też się zmieści Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.