Skocz do zawartości

ktory fisher na militarke?

Marcelinho

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Bardzo proszę bardziej doświadczonych kolegów o pomoc w wyborze nowej wykrywki. Obecnie latam z fisher F2. Nie ukrywam dosyc owocnie :-) Często latam po lasach interesuje się szczegolnie II wojną św. i wszystkim co z tym zwiazane. Wakacje tylko nad morzem :-). W trakcie uzytkowania F2 nabralem zaufania do firmy fisher. Moje pytanie: ktory fisher pasowałby do mnie najbardziej tj. wypady militarka po lasach monetki, bizuteria na plazy ? Jezeli chodzi o finanse o ile główna księgowa :-) zaakceptuje to tak do 2500zł. Prosze o pomoc bo sezon nieubłagalnie i nareszcie przybliza się coraz bardziej. Pozdrawiam i czekam na Wasze opinie.
Napisano
Jeżeli masz 2500 zł to poluj na F75 , w tej cenie na pewno trafisz coś dobrego,o Whitesie się nie wypowiem bo nie miałem okazji zobaczyć go w akcji.Pozdro
Napisano
po pierwsze kolego spokojnie bo w przypływie adrenaliny łatwo wpaśc w tzw. okazje , której potem się załuje. Zastanów sie spokojnie. F-75 to wykrywacz głownie na kolor ale ma tez tryb statyczny, który dla większości uzytkowników to czarna magiia bo podobno srednio im on wyszedł w tym wykrywaczu. Koledzy ci napewno podpowiedzą jednak firma fisher to głownie drobnicowce produkuje z tego co sie orientuje i w tym wypadku przywiazanie do marki może nie jest najlepszym wyjsciem, jest sporo dobrych wykrywaczy w tej cenie i napewno cos sensownego mozna za to kupic poczytaj watki na forum było o tym setki razy. Pozdrawiam.
Napisano
Szczerze to nie widzę wśród nowych Fisherów niczego konkretnego do lasu. Stare tak, ale nowe są według mnie za delikatne. Whites MXT jak najbardziej polecam pod warunkiem, że na plaży interesuje Cię wyłącznie suchy piasek. Weź też pod uwagę Xterrę 705 albo, jeśli chciałbyś coś absolutnie prostego, Tesoro Vaquero. Ciekawą propozycją może być też nowy Garrett AT Pro. Wbrew pozorom wybór jest naprawdę spory, więc nie zawężaj go tylko do Fisherów;-)

Pozdrawiam

VW
Napisano
Kolega zwrócił mi uwagę na PW, więc się poprawiam - Tesoro Vaquero kiepsko się nadaje do lasu i faktycznie myślałem bardziej o (suchej!) plaży. To oczywiście nie znaczy, że nie można go stosować także na militarkę, ale np MXT będzie znacznie lepszym wyborem.
F70 jest prostszy w obsłudze ale nie ma trybu statycznego jak F75, który choć może nie najlepszy to jednak istnieje. Czemu nie przyjrzysz się Proximie czy nowemu Rutusowi? Masz statyk, dynamik i mikserek - sprzęt świetny do lasu a i na suchej plaży da radę. Przy okazji zobacz ile kasy zaoszczędzisz;-)

Pozdrawiam

VW
Napisano
Odnośnie proximy i smetkow i ich jakości wykonania mozna znalezc wiele informacji chociazby na tym forum- in minus oczywiscie i niestety. F70 wg firmy V" - Tryb poszukiwania wszystkich metali Autotune skuteczny przy poszukiwaniu głębiej zakopanych metalowych przedmiotów" - czy mozna przez to rozumiec ze posiada on niby statyk i jak to naprawde wyglada w trakcie pracy?
  • 2 weeks later...
Napisano
witam
czas odświeżyć wątek. myślę że mój wybór rozstrzygnie się między dwoma sprzętami tj. f70 a mxt z cewką 9,5 lub 12'. widziałem test w odkrywcy mxt i jego zasięgi na większe przedmioty są dla mnie wystarczające. nie mogę dostać testów f70 - czy ktoś z was koledzy widział wyniki testów szcególnie chodzi o zasięg f70 i jak to wygląda w zestawieniu do mxt? pozdrawiam i proszę o pomoc w wyborze sprzętu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie