fanatyk Napisano 13 Styczeń 2011 Napisano 13 Styczeń 2011 bo za chwile dojdzie umundurowanie i wyposażenie a to pod guzik tez podpada... Wiec musimy sobie jasno powiedzieć że tam nie wolno dawać przedmiotów na ID. dobrze rozumiem?
NIRVANA26 Napisano 13 Styczeń 2011 Napisano 13 Styczeń 2011 Przedewszystkim to jestem przeciwny laczeniu juz istniejacych dzialow (jak ktos z przedmowcow proponowal) pierwsza i druga wojna razem to jak dla mnie fatalny pomysl. Marynistyka jako nowy dzial dla zainteresowanych tematem jest do zaakceptowania-ale czy naprawde konieczna? Przeciez nic nie stoi na przeszkodzie aby tematy te poruszac w innych dzialach. Wedlug mnie forum Odkrywca-to najlepsze forum w kraju, a jak cos jest dobre to moze lepiej tego na sile nie poprawiac. Ale to tylko moje zdanie z ktorym oczywiscie nikt nie musi sie zgadzac. Pozdrawiam Marcin
macvsog Napisano 14 Styczeń 2011 Autor Napisano 14 Styczeń 2011 Czy konieczna?Albo tak samo konieczna jak Pojazdy/Artyleria" (wojska lądowe),i Lotnictwo i okolice" albo... tak samo zbędna...Istotnie powstaje kłopot czy podział forum powinien być oparty na rodzaju sił zbrojnych jak powyżej, czy na chronologii...Wadą pierwszego modelu jest brak podziału chronologicznego, a więc mieszanie" się tematów na temat np: (w dziale lotnictwo) samoloty z Iwś i najnowsza, technika. Jest to ieidealne" ale nie rażące! Da się żyć!Wadą drugiego modelu jest z kolei problem lokalizowania w czasie tematu pytań zadawanych przez forumowiczów, CZĘSTO dotyczą one zagadnień ponad czasowych"- w tym przypadku podział na siły zbrojne pozwana umiejscowić te pytania w BARDZIEJ LOGICZNYM KONTEKŚCIE! Jest to o tyle istotne, że jest to forum odkrywczo, eksploracyjno-rekonstrukcyjno- historyczne!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.