Skocz do zawartości

niepolomice czy warto tam szukac?

dorsz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Zależy czego szukasz, militiów czy kolorowej drobnicy. W samych Niepołomicach szukałem raz na miejscu niszczenia II-wojennej amunicji, przy szosie z miejscowości na południowy wschód (na przeciwko byłego ośrodka Krakowianka"). Szczerze mówiąc kupa złomu po pociskach artyleryjskich, zniszczone wszystko skutecznie bo nawet niewybuchy się nie trafiają - i dobrze. Trochę łusek do Mausera, ale stany tragiczne. Nie ma tego złego jednak, co by na dobre nie wyszło, jakaś tam manierka niemiecka wyszła (dziwne że w takim miejscu) i piękny egzemplarz puściutkiej niemieckiej Stockmine w zielonej farbie do kolekcji. Co do samej Puszczy to sądząc z literatury, map itp. źródeł miałem parę pomysłów, ale nie było czasu ich zrealizować.
Napisano
dzieki koledzy tez myslalem o puszczy a szukam wszystkiego co lezy w ziemi musimy sie poznac w grupie razniej.wiosna tuz tuz.....
Napisano
No ze mną to trudno bo ja nie jestem z okolic Krakowa. Ale w samych Niepołomicach masz co najmniej jednego kolesia który kopie, a ostatnio sprzedawałem jakieś monetki gościowi z Niepołomic-Błoto, pewnie też chodzi i szuka.

Szukasz wszystkiego ale też wszystko zbierasz? Przede wszystkim powiedz jaki masz sprzęt, żeby było wiadomo na jakie trafienia możesz liczyć?
Napisano
Kiedyś w Puszczy spotkałem Pana z wykrywką, mówił że chodzi i wyskakują różne fanty, m.in. stare groty, guziki i inne. Znajomy pare lat temu wykopał pochwę od Perkuna - tamtędy wycofywały się w celu reorganizacji m.in. oddziały 4psp
Napisano
VOUCUR MAM GARRETTA GTI2500 ZBIERAM WSZYSTKO LUBIE TO,W PUSZCZY ZNALAZLEM POLSKIE GROSZE Z 1920R,LUSKI,
WIESZ MOZE COS NA TEMAT JAKIS WALK POD KRAKOWEM Z CZASOW 2WOJNY SWIATOWEJ LUB PODRZUC JAKIS LINK
NA WIOSNE WYBIERAM SIE W OKOLICE CHMIELNIKA W SWIETOKRZYSKIM
POZDRAWIAM
DZIEKI NIRVEN TEZ GROTY ZNALAZLEM POZDRAWIAM

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie