kowalinho Napisano 16 Luty 2011 Share Napisano 16 Luty 2011 Hmm, a dno ma na pewno wklęsłe, nie wypukłe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mst28 Napisano 16 Luty 2011 Share Napisano 16 Luty 2011 Wg artykułu na IOH, niesygnowane były dla organizacji paramilitarnych i wg tych informacji z wypukłym dnem wz.28, ale miał byc niemalowany. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 16 Luty 2011 Share Napisano 16 Luty 2011 Dno wklęsłe, podobnie jak przy pozostałych dwóch moich wz.31 - Światowit 1933" i Suchodlew" 1933... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalinho Napisano 16 Luty 2011 Share Napisano 16 Luty 2011 A może jest na niej gdzieś resztka takiego stempla?Byłaby to wtedy manierka paramilitarna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 16 Luty 2011 Share Napisano 16 Luty 2011 Śladów stempla nie ma, mimo ładnie zachowanej farby. No ale mógł się zetrzeć całkowicie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalinho Napisano 16 Luty 2011 Share Napisano 16 Luty 2011 Ciekawe. Masz Ty szczęście do ciekawych polskich manierek. :-)A mi się przez miesiąc już trochę polskiej sanitarki zebrało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 16 Luty 2011 Share Napisano 16 Luty 2011 W.P.San. to fajny temat, ale ja przez tyle lat nic nie trafiłem z takowych cacuszek. Gratulacje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muslim Napisano 16 Luty 2011 Share Napisano 16 Luty 2011 Kowalinho możesz pokazać co to za puzderko - małe czerwonawe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muslim Napisano 16 Luty 2011 Share Napisano 16 Luty 2011 Jest powyżej więc wszystko jasne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalinho Napisano 16 Luty 2011 Share Napisano 16 Luty 2011 Dzięki. :) Bardzo fajny,ale jednak dla mnie dosyć trudny temat. Przy okazji, może ktoś z Was orientuje się, czy H. Amber" to polski producent? Takie narzędzie znalazło się razem z sanitarnymi narzędziami klasyczno-wrześniowymi - produkcji J.Jodłowski", A. Mann".A puzdereczko od plastra, fotka faktycznie jest powyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 17 Luty 2011 Share Napisano 17 Luty 2011 W roku 1926 nie było w RP firmy, której właścicielem był H. Amber - możliwe, że powstała później. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 17 Luty 2011 Share Napisano 17 Luty 2011 Dziś m.in. takie cudo ;) Fajna, bo z niemiecką wklejką w środku. Więcej fotek na dniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalinho Napisano 17 Luty 2011 Share Napisano 17 Luty 2011 Koniecznie pokaż.A ja, tknięty podejrzeniem, zwróciłem się do kumpla posiadającego warszawską książkę telefoniczną na 1939 rok.I... udało się. Stoi jak wół: Hipolit Amber, Skład Narzędzi Chirurgicznych, Marszałkowska 139"Bardzom rad z tego powodu. Kolejna biała plamka uzupełniona. ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 18 Luty 2011 Share Napisano 18 Luty 2011 No to gratulacje! :)Skrzynka na razie schnie. Pokażę po dopieszczeniu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wierzbaPOL Napisano 23 Luty 2011 Share Napisano 23 Luty 2011 Oto moj zalazek kolekcji, chcialbym powiedziec skromny, ale kazda wrzesniowa pamiatka jest bardzo cenna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wierzbaPOL Napisano 23 Luty 2011 Share Napisano 23 Luty 2011 Stal zdrowa, dwa pekniecia (u gory i po boku). Znaleziony na strychu bylej szkoly.Rogatywka wz. 35, mankamentem jest wyblakly otok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wierzbaPOL Napisano 23 Luty 2011 Share Napisano 23 Luty 2011 Puszeczka, ciesza wszystkie paski i wiekszosc farby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wierzbaPOL Napisano 23 Luty 2011 Share Napisano 23 Luty 2011 No i wkladzik. Troszke Twarda czesc twarzowa, ale nie ma pekniec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wierzbaPOL Napisano 23 Luty 2011 Share Napisano 23 Luty 2011 Jeszcze jedno czapka nie wiem czy jest produkcji przedowjennej. Otok ma 6cm szerokosci, guziki sa z orzelkiem, ale widac, ze gwiazdki byly stalowe (a podobno dzialo sie tak sporadycznie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalinho Napisano 23 Luty 2011 Share Napisano 23 Luty 2011 Maska git malinka.Ale rogatywka pachnie mi powojniem (daszek, podpinka, galon)- zapodałbyś dodatkowe zdjęcia. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAWEL*STRC Napisano 23 Luty 2011 Share Napisano 23 Luty 2011 ładne fanty kolego tak trzymaj , wrzesien najcenniejszy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wierzbaPOL Napisano 23 Luty 2011 Share Napisano 23 Luty 2011 Daje zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wierzbaPOL Napisano 23 Luty 2011 Share Napisano 23 Luty 2011 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wierzbaPOL Napisano 23 Luty 2011 Share Napisano 23 Luty 2011 3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wierzbaPOL Napisano 23 Luty 2011 Share Napisano 23 Luty 2011 4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.