augusto1 Napisano 18 Grudzień 2010 Autor Napisano 18 Grudzień 2010 posiadam taki żeton, medalKiedy i komu był rozdawany? jeżeli został wybity w większej ilości.wykonany z blachy 3mm czy może był używany do innych celów?
honker Napisano 21 Grudzień 2010 Napisano 21 Grudzień 2010 cześć jak w 1980 pracowałem w Rawarze to robiliśmy podobne medale ze znakami Solidarności.Jak chcesz coś znalezć to poszukaj jaki zakład w Kłodzku w tamtym czasie mógł używać czegoś podobnego-łączność?,energeytyka? pozd.marek
honker Napisano 5 Styczeń 2013 Napisano 5 Styczeń 2013 cześć tak jak ci pisałem robiono takie i podobnie dla członków solidarności i dla wszystkich innych którzy nie bali się nosić .u nas był kontur całego kraju z flagą przeważnie malowaną na kolor,wszystko zależało od zdolności wykonawcy ostatecznego-dystrybutora.jeżeli nie ma informacji w internecie to niestety pytaj w Kłodzku w tamtejszej Solidarności ale w/g mnie szybciej uzyskasz jakieś informacje w konkretnym zakładzie pracy który to robił bo w innych mogli tego nawet nie widzieć.pozd.marek
augusto1 Napisano 21 Listopad 2013 Autor Napisano 21 Listopad 2013 Dzięki za informacje jak będę już coś wiedział to napiszę.Może są na forum osoby z Kłodzka i mogłyby zasugerować jaki zakład pracy wykonał.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.