Wyro Napisano 15 Grudzień 2010 Autor Napisano 15 Grudzień 2010 Dwóch świętych rozpoznaję, jednak scena z rewersu jest mi obca, nie wiem co przedstawia. Medalik import z Rzymu, ale co więcej? Czy ktoś może ma lepiej opisany ten medalik? Wygląda mi na XVIII wiek, a może wcześniej... Niestety medalik nie należy do mnie, ale jest w rodzinie więc cieszy i moje oko:)Dziekuje za ID.
Martian Napisano 15 Grudzień 2010 Napisano 15 Grudzień 2010 Przyjrzyj się dokładnie bo jak Roma to i data może być z drugiej i coś takie podobne widać na fotce. Sam miałem, inny w formie i treści ale Roma i z 2 str. data 1717. Dla mnie okres okołoboratynkowy lub wcześniej-z pół wieku;)
Wyro Napisano 15 Grudzień 2010 Autor Napisano 15 Grudzień 2010 ja mam swój datowany na XVIII wiek z napisem Roma, ale bez daty. Nie zawsze była. Tu z drugiej strony chyba jakieś zatarte literki. Ale jak siostrzeniec przyjdzie to jeszcze raz pod lupa sprawdzę.
Martian Napisano 15 Grudzień 2010 Napisano 15 Grudzień 2010 Jakbym widział 1719 rozdzielone kropkami i literkę F" - luty?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.